Dag 10: Naar Los Platos in Corcovado National Park
Ook vandaag staan we om 7.00 uur op. We ontbijten vandaag in Restaurante Caroline, ja, dat restaurant van gisteren, omdat ze daar pannenkoeken hebben. Inmiddels weten we dat de pannenkoeken daar minder lekker zijn dan de yoghurt met fruit en granen.

Na het ontbijt lopen we even naar de supermarkt, daar willen we boodschappen doen voor de komende twee dagen, we gaan kamperen bij Los Platos in Corcovado National Park. Het blijkt dat we best veel willen kopen, dus besluiten we eerst uit te checken uit ons hotel en daarna terug te komen met de auto. Dat scheelt heel wat sjouwen.

Dat blauwe hok is de achterkant van ons hotel in Puerto Jiménez
Dat blauwe hok is de achterkant van ons hotel in Puerto Jiménez

Om 9.50 uur zitten we met alle boodschappen in de auto en rijden we Puerto Jiménez uit. Eerst rijden we terug richting La Palma en daar slaan we linksaf richting Danta Corcovado Lodge. Vrijwel meteen gaat de asfaltweg over in een gravelweg. Een beetje op de gok, een beetje op de gps en een beetje op de kaart die we hebben rijden we verder. Dan zien we zowaar een bordje dat de weg naar Los Platos wijst.

Vanaf dit punt hebben we een flink ruige weg al zitten er niet veel gaten in en is hij enigszins verhard met grind. Wat de weg lastig maakt is dat we ±30x door een rivier moeten. Soms is het water breed en iets van 10 cm diep en soms is het iets dieper, een enkele keer komt als we het water inrijden het water boven de motorkap uit. Ineens zijn we heel erg blij dat we in plaats van een Suzuki Jimny met een benzinemotor een Mitsubishi Montero Sport met een dieselmotor hebben.