Dag 2: Een dagje San José
Vandaag staat het bezoeken van San José op het programma, maar na onze ervaringen van gisteren hebben we de indruk dat er niet zo veel te zien is. Dus doen we vanochtend lekker rustig aan. Het ontbijt in het hotel is heel aardig, vooral het meergranenbrood is een bijzondere (lekkere) ervaring.

Een straat in het centrum van San José
Een straat in het centrum van San José

Tegen 10.00 uur is het dan zover, we lopen de stad in. De stad is vandaag sowieso een stuk aantrekkelijker dan gisteren, de meeste winkels zijn open en er zijn meer mensen op straat. Hierdoor leeft het allemaal wat meer. Helaas zijn er nog wel een paar dingen dicht, zoals het Nationaal Museum waar we naar toe willen. Omdat we verder geen plan hebben lopen we nu maar naar de autoverhuur waar we voor maandag een auto gereserveerd hebben. Misschien dat we daar voor morgen ook een auto kunnen huren. Helaas, een auto huren voor morgen lukt niet, maar onze auto voor maandag staat wel in de boeken.

Dit soort mooie gebouwen zie je niet zo veel (veel te weinig) in San José
Dit soort mooie gebouwen zie je niet zo veel (veel te weinig) in San José

Tja, wat nu, misschien dat we morgen met de bus naar een vulkaan kunnen. We lopen naar een busstation, toevallig hetzelfde busstation als waar we gisteren uitgestapt zijn. Helaas kan je van te voren geen kaartjes kopen, die koop je op het moment dat je in de bus stapt. Dat moeten we morgen dan maar eens proberen.

Inmiddels is het 13.00 uur geweest en we gaan een broodje eten in de zaak waar we dat gisteren ook gedaan hebben. Hierna proberen we enkele andere musea, maar alles blijkt vandaag, zaterdag 2 januari, dicht te zitten. We kopen wat spulletjes, batterijen, een paar nep crocs, een kaart van Costa Rica, maar verder is er niets te doen. Er zit dus niet veel anders op dan terug te gaan naar ons hotel.

Het gebouw van de posterijen is een van de mooiste gebouwen in San José
Het gebouw van de posterijen is één van de mooiste gebouwen in San José

Op onze hotelkamer bedenken we dat we wel naar de dierentuin kunnen gaan, die is vlakbij. Het duurt even voordat we de ingang hebben gevonden, maar de dierentuin is in ieder geval open, entree ¢ 2.000 per persoon. Het is een kleine dierentuin, in drie kwartier hebben we alles gezien. Naast een aantal mooie vogels zijn er een stuk of wat katachtige en enkele slangen te zien.

De dierentuin van San José stelt niet zo veel voor, maar wij vinden dit wel een mooie vogel
De dierentuin van San José stelt niet zo veel voor, maar wij vinden dit wel een mooie vogel

Tegen 16.00 uur zijn we weer terug in ons hotel, we gaan een poosje in de bar hangen. We bekijken de paar foto's die we vandaag hebben gemaakt, internetten beetje, etc. Om even na 18.00 uur gaan we weer weg om geld te pinnen en te eten. Dat pinnen valt nog niet mee, pas de vierde automaat die we proberen wil ons geld geven. Maar ja, beter laat dan nooit. Vervolgens lopen we naar de Chinees waar we gisteren ook gegeten hebben, deze keer om te hotpotten. Net als gisteren smaakt het ook vanavond weer prima.

Rond 21.30 uur zijn we weer terug op onze hotelkamer. Hier kijken we nog wat tv voordat we gaan slapen. De wekker staat op 6.45 uur.