Gerrit's verhaal
Gerrit is de man achter het inzamelpunt in Rosmalen. Hieronder lees je zijn verslag over de actie.

De week voor de carnaval (rond 18 februari) belde Jörg mij of ik inzamelpunt wilde worden voor een actie opgezet door Jacob waarbij speelgoed voor Hongarije zou worden ingezameld. Het doel was voor eind maart 600 dozen speelgoed in te zamelen. Er waren reeds 22 inzamelpunten dus een snelle rekensom leerde mij dat mijn persoonlijke doel ca. 30 dozen was. Ik dacht dat haal ik nooit in één maand en dan ben ik ook nog de eerste week op vakantie dus ik heb ook weinig tijd om ruchtbaarheid aan de actie te geven. Op de avond voor we op vakantie gingen heb ik het door Peter geschreven persbericht doorgemaild naar een collega met het verzoek dit naar alle lokale media in de gemeentes Den Bosch, Vught en st-Michielsgestel te versturen.

Eigenlijk is dit een kinderkamer, maar nu even niet
Eigenlijk is dit een kinderkamer, maar nu even niet

Terug van vakantie begon het meteen goed te lopen. De actie stond op de voorkant van de Rosmalens Nieuwsblad en een weekblad in Den Bosch. Daarnaast hebben nog twee of drie kranten iets over de actie gepubliceerd en heeft een vriendin haar best gedaan op school. Het ging zo goed lopen dat als ik thuis kwam van mijn werk de hele gang en carport vol stonden met speelgoed. De derde keer dat dat gebeurt begin je toch wel zenuwachtig te worden of dit zo door blijft gaan. Tijd en ruimte zijn toch beperkende factoren. Na een eerste piek was het echter gelukkig vooral druk op vrijdag en zaterdag.

In het begin komen vooral de mensen die van hun speelgoed af willen. Die gooien een stel zakken met speelgoed en knuffels neer en zoek het maar uit. Op het eind van de actie kregen we vooral mensen die alles goed hadden gesorteerd, schoongemaakt en netjes in dozen gestopt. Ook heel leuk waren de kinderen die zelf hun speelgoed hadden uitgezocht en die het echt voor de kinderen in Hongarije kwamen brengen. Daarnaast zijn er ook mensen die altijd spullen verzamelen voor goede doelen of knuffels innemen en als er dan een keer een actie in de buurt is gaan de spullen daar naar toe.

Gelukkig hoeft het gazon nog niet gemaaid te worden
Gelukkig hoeft het gazon nog niet gemaaid te worden