Dag 3: De tweede dag in Nyírbátor
Tegen 9.00 uur staan we op. Deze keer is er wel warm water zodat ik me voor het eerst sinds donderdagochtend douche, een waar genot. Vervolgens gaan we ontbijten. Vanochtend geen ei met spek maar worstjes bij het witte brood. Verder is er nog wat ander beleg zodat we een prima ontbijt hebben, net als gisteren trouwens. Na het ontbijt doen we nog wat op onze kamer en rond 12.00 uur vertrekken we te voet naar het dorp.
We lopen richting het lokale meertje. Onderweg krijg ik het zo warm dat ik de pijpen van mijn broek rits en in mijn rugzak stop. In de hoop dat er aan de overkant van het meertje een terrasje is lopen we rond het meer. Er is echter helemaal niets, helaas. Verder is het wel een leuk meertje, maar ondanks het mooie weer zitten er alleen enkele vissers.

Het meer van Nyírbátor
Het meer van Nyírbátor

We lopen terug naar de stad waarbij we een van de twee toeristische kerkjes van het dorp bezoeken. Helaas zit de kerk zelf op slot waardoor we er niet in kunnen. Het aardigst is eigenlijk niet de kerk, maar de kerktoren die er een paar eeuwen later naast gebouwd is.

De klokkentoren Ja, de deur zit op slot
De klokkentoren Ja, de deur zit op slot

We lopen verder en komen langs een café met een terras. Dat lijkt ons wel wat. Er staat echter een hek omheen dus gaan we naar binnen. Daar zien we geen deur, dus gaan we weer naar buiten om te zien hoe we toch op het terras kunnen komen. En ja hoor, we moeten weer naar binnen. Daar zit er ergens achter een gordijn een deur naar het terras. Op het terras drinken we wat koffie en bier en na een poosje gaan we weer naar huis. We komen rond 17.00 uur aan bij het kindertehuis. Gellius heeft dan inmiddels een blaar op zijn voeten.

Terug op onze kamers doen Gellius en Gerben allebei een dutje. Ik lees wat en doe een kaart spelletje. Tegen 19.00 gaan we naar beneden om te eten. Dat bestaat vandaag uit iets wat op reuzel lijkt en naar macaroni smaakt met wat stukken vlees erdoor.
Na het eten gaan we met de bus naar de stad voor een bakkie koffie. In de ijssalon waar we gisteren ook wat gedronken en een ijsje gekocht hebben, drinken we twee cappuccino's met een stuk taart erbij. Tegen 21.00 uur zijn we weer terug. De rest van de avond drinken en kletsen we wat. Even na 0.00 uur gaan we naar bed.