Conclusies / tips
Op zaterdag 26 en zondag 27 januari 2013 we samen met Hans naar de overwinterende monarchvlinders geweest. Na dit bezoek zijn we doorgereden naar Valle de Bravo om daar te slapen / wat rond te kijken. Voor een overzicht van waar we dit weekend precies geweest zijn en wat we zoal gedaan hebben, kijk je op de introductiepagina van dit reisverslag. Hieronder vind je een korte samenvatting van onze ervaringen inclusief enkele tips.

Het hotel

Dit weekend hebben we één nacht geslapen in hotel Posada Doris in Valle de Bravo. We hadden dit van te voren via Booking.com geboekt. Ondanks dat dit niet goed doorgekomen leek te zijn, hebben we toch geslapen in de door ons gereserveerde kamer voor de op Booking.com vermelde prijs, 1.000 pesos per nacht.
Wat ons erg beviel aan onze kamer was dat we een dubbele kamer hadden zodat Hans een eigen slaapkamer had. Verder is Posada Doris een vrij standaard hotel, redelijk ruime kamer, schoon en verder niets bijzonders. Wat meezat was dat we ook op onze kamer (draadloos) internet hadden. Het enige wat een beetje tegenviel was de douche, die was wat klein en het plafond in de douche was nogal laag.

De restaurants

Wat eten betreft hebben we een prima weekend gehad. Op de heenweg zijn we vlak voor we bij de monarchvlinders / Santuario Piedra Herrada waren gestopt bij een restaurantje waar we redelijk konden eten. De tortas die we in het restaurantje op de parkeerplaats bij de monarchvlinders konden kopen waren prima.
Valle de Bravo is een erg toeristisch dorp en daar zijn dus restaurantjes zat. Er zijn ook behoorlijk wat redelijk knusse restaurantjes. Wij hebben bij La Michoacana gegeten omdat ze daar een leuk dakterras hebben. Op zondag hebben we prima ontbeten bij een restaurantje aan de westkant van de Jardín Central. Dat was erg goed omdat ze daar niet alleen de standaard Mexicaanse eieren, spek, etc. hadden, maar ook fruit, yoghurt en hotcakes. Het terrasje in de ochtendzon maakte het compleet.

De attracties

De topattractie van dit weekend waren de overwinterende monarchvlinders van Santuario Piedra Herrada, dit was gewoon geweldig. Voor de rest vonden we Valle de Bravo als dorpje een beetje tegenvallen, maar dat kan komen doordat we redelijk hoge verwachting hadden. Wij vinden Valle de Bravo niet meer of minder bijzonder dan de meeste Pueblos Mágicos.
Op zondag zijn we naar Avándaro, een dorpje ten zuiden van Valle de Bravo geweest. Daar hebben we twee aardige watervallen gezien. We hadden er eventueel nog naar een stoepa (La Gran Stupa) willen gaan kijken, maar dat is er niet van gekomen. Wat buitensport activiteiten betreft vermoeden wij dat je beter naar Avándaro dan naar Valle de Bravo kunt gaan.

Algemene indruk

Wij hebben een prima weekend gehad. Tijdens onze voorbereidingen hebben we vooral naar de diverse locaties met overwinterende monarchvlinders gezocht. Achteraf hadden we ons wellicht wat beter moeten voorbereiden op ons bezoek aan Valle de Bravo om daar iets meer uit te halen.

Websites

Mocht je ook naar Valle de Bravo willen, dan heb je misschien iets aan deze websites:
-  Algemene informatie over Valle de Bravo
-  Paragliding in Valle de Bravo
-  Cabañas in Avándaro