Verslag van ons bezoek aan de monarchvlinders & Valle de Bravo
Eind januari 2013 was Hans bij ons op bezoek en dus was het weer tijd voor een weekendje weg. Van de meest voor de hand liggende weekendjes weg waren er nog maar enkele die we nog niet gedaan hadden, een weekendje Valle de Bravo was er eentje van.

Omdat ons dit leuk leek wilden we ons bezoek aan Valle de Bravo combineren met een tweede bezoek aan de overwinterende monarchvlinders. Ons vorige weekendje naar de overwinterende monarchvlinders was ons goed bevallen, al wilden we deze keer wel wat dingen anders doen. Zo wilden we niet naar dezelfde locatie, Santuario Sierra Chincua, en wilden we niet weer gaan slapen in Zitacuaro, dat stadje vonden we niet interessant genoeg voor een tweede bezoek.

Na wat zoeken vonden we enkele andere locaties waar we overwinterende monarchvlinders zouden moeten kunnen zien. De bekendste locatie is Santuario El Rosario, maar dat is ook degene die voor ons het verst rijden is en de locatie die het verst van Valle de Bravo ligt. Verder vonden we Santuario El Capulín / Cerro Pelón, maar daar moet je behoorlijk ver lopen, inclusief een flink stuk omhoog, en dat leek ons met Meike geen goed plan. Daarom besloten we deze keer naar Santuario Piedra Herrada te gaan. Dit is niet alleen de locatie die het dichtst bij Mexico Stad ligt, het is meteen ook de locatie die het dichtst bij Valle de Bravo ligt. Later vonden we nog een vijfde locatie, Santuario de Cerro Altamirano, maar we weten niet precies waar dat is.

Uiteindelijk hebben we tijdens dit weekend het volgende gedaan: