Reisverslag van een weekendje Tlaxcala (stad en staat)
Eind januari 2014 wilden we weer eens een weekendje weg en na wat zoeken bleken er toch nog wat aardige plaatsjes op een paar uur rijden van Mexico Stad te zijn waar we nog niet geweest waren. In eerste instantie hadden we voor één nacht een hotel in Cocoyoc, Hotel Hacienda Cocoyoc, geboekt, maar dat hebben we op de dinsdag voor vertrek afgezegd om vervolgens voor twee nachten een kamer in een hotel, Posada la Casona de Cortés, in Tlaxcala te boeken.

We konden in het weekend van zaterdag 1 februari wat langer gaan omdat dat weekend een zogenaamde puente in Mexico was. Voor ons betekende dit dat Gabrielle op maandag niet hoefde te werken en dat de school van Meike op maandag dicht was.

Het idee was om op zaterdag na de lunch naar Tlaxcala te rijden zodat we daar rond 16.00 uur zouden aankomen en het stadje nog zouden kunnen bekijken. Op zondag wilden we wat in de omgeving gaan doen, naar Huamantla, La Malinche, Africam Safari en / of de archeologische site Xochitecatl. Op maandag zouden we dan nog wat in Tlaxcala kunnen rondkijken en rond 14.00 uur wilden we weer thuis zijn.

Uiteindelijk hebben we tijdens dit weekend het volgende gedaan: