Conclusies / tips
Op 21 en 22 april 2012 zijn we met Hans & Gerda naar Tepoztlán geweest. Voor een overzicht van waar we dit weekend precies geweest zijn en wat we zoal gedaan hebben, kijk je op de introductiepagina van dit reisverslag. Hieronder vind je een korte samenvatting van onze ervaringen tijdens dit weekend inclusief enkele tips.

Het hotel

Al tijdens het zoeken van een mogelijk hotel in de dagen voor we gingen viel het Gabrielle op dat de hotels in Tepoztlán duurder zijn dan we gewend zijn. Dit komt waarschijnlijk doordat het nogal een toeristisch stadje is. Wat Gabrielle verder opviel is dat er verschillende hotels zijn die geen kinderen onder de 14 jaar toelaten.

We komen uiteindelijk in Hotel & Spa Mi Pueblîto terecht. Dit hotel ligt niet heel dicht bij het centrum, maar de Zócalo is wel te lopen. De Pirámide de Tepozteco ligt aan de andere kant van het centrum waardoor we daar met de auto heen zijn gegaan.

We hebben de indruk dat het hotel nog flink aan het uitbreiden is. De kamers op de verdieping boven onze kamer hebben nog geen kozijnen en onze kamer heeft wel aansluitingen voor een tv, maar de tv zelf ontbreekt nog. Onze kamer heeft één bed maar gelukkig is de kamer groot genoeg en hebben we voor Meike een campingmatje en een slaapzak bij ons. Anders hadden we een extra bed kunnen laten plaatsen. Voor de rest is de kamer vrij kaal, maar wel schoon, dus wat ons betreft prima. Alleen heeft de douche een rare waterbesparende douchekop waar Gabrielle niet blij van wordt.

Op de binnenplaats van het hotel is een zwembadje. Het is te klein om in te zwemmen en het water is, ook aan het eind van de middag, niet echt warm. Er is ook een bubbelbad waar het water wat warmer is en daar kan je dus lekker in zitten. Er is gratis draadloos internet, maar dat werkt eigenlijk alleen in het restaurant. Bij het zwembad en op onze kamer is de verbinding te zwak om te kunnen internetten. Wat ons betreft is het een prima hotelletje, maar het had wel wat goedkoper mogen zijn.

De attracties

Tepoztlán is typisch zo'n dorpje in de buurt van Mexico Stad dat leuk is voor een dag, maar waar eigenlijk niet zo veel te beleven is. Het dorp zelf is netjes en de markt is natuurlijk leuk om over te lopen, maar naast het ex-klooster is er eigenlijk niets bijzonders te zien. Dit neemt niet weg dat een wandeling van een paar uur door het centrum zeker de moeite waard is.

De enige echte attractie van Tepoztlán is de Pirámide de Tepozteco. De piramide zelf stelt echt heel weinig voor, maar wij vonden de wandelen / klim er heen erg aardig, al was het wel wat druk. Het is daarom verstandig om voor 10.00 uur aan deze wandeling te beginnen, tenzij je op een gewone doordeweekse dag gaat, dan is het waarschijnlijk veel rustiger. Wat verder erg aardig was, is het uitzicht dat je hebt als je boven bent. Maar als je een hekel hebt aan wandelen / bergen op lopen, dan is het de vraag of het allemaal de moeite waard is.

Algemene indruk

Wij hebben een heerlijk relaxed weekend gehad. We hadden lekker weer, goed gezelschap en een prima hotel. Als je op zoek bent naar een redelijk opgeknapt Mexicaans dorpje om wat rond te kijken is Tepoztlán zeker een aardige optie, al zijn de hotels hier wel wat duurder dan in andere vergelijkbare dorpen.

Aanvulling

In juli 2013 zijn we weer een weekend naar Tepoztlán geweest. Vrienden van ons hadden hun huis geruild met mensen die een, enorm, huis in Tepoztlán hadden. Dat weekend zijn we onder ander naar restaurant El Curuelo geweest. Het eten was daar prima, maar wat vooral geweldig was, was dat er helemaal achterin het restaurant, je moet het weten anders zie je het niet, nog een stuk restaurant is met een behoorlijk grote speeltuin. In het weekend hebben ze er zelfs meisjes rond lopen om de kinderen bezig te houden zodat de ouders op hun gemak kunnen eten. Dit laatste kostte 40 pesos per kind, maar dan heb je ook wat.

Websites

Mocht je ook een weekendje / op vakantie naar Tepoztlán willen, dan heb je misschien iets aan de volgende website:
- Een hotel met cabañas