Dag 1: Naar Real del Monte (Mineral del Monte)
Omdat Meike eerst nog naar zwemles gaat, haalt Jacob Meike en Gabrielle om 15.50 uur bij het zwembad op. Op dat moment geeft onze gps aan dat we om 17.05 uur bij ons hotel zouden moeten zijn. Uiteraard lukt dit niet, in Mexico Stad gaat het verkeer altijd (veel) trager dan onze gps denkt.

Ondanks de vertraging in de stad verloopt onze reis heel voorspoedig. We hoeven maar één keer tol, 42 pesos, te betalen en ook in Pachuca, waar we min of meer dwars doorheen rijden, kunnen we redelijk doorrijden. Wat ons onderweg wel opvalt, is dat de natuur behoorlijk bruin is, maar dat is niet raar. We zitten op dit moment in de laatste weken van het droge seizoen en dan is de natuur altijd nogal droog en dor.

De huisjes / hotelkamers van Hotel Villa Alpina El Chalet
De huisjes / hotelkamers van Hotel Villa Alpina El Chalet

Rond 17.35 uur parkeren we onze auto voor Hotel Villa Alpina El Chalet. We checken in en rijden naar huisje 9 waar we de komende drie nachten slapen. Huisje 10 is boven ons, dus laten we hopen dat dat leeg blijft. Verder ziet het huisje er heel aardig uit, alleen de douche is wel erg klein. Wat echter wel lekker is, is dat er een Oxxo net naast het hotel zit. Dus mochten we koffie of wat anders willen drinken, eten of snoepen, dan kunnen we dat daar kopen.

Templo de Nuestra Señora del Rosario in Real del Monte
Templo de Nuestra Señora del Rosario in Real del Monte
Al snel vertrekken we naar het centrum van Real del Monte dat ook wel Mineral del Monte wordt genoemd. Voor zover wij kunnen zien is het centrum net te ver om te lopen en dus nemen we de auto. Op de gok rijden we het dorp in en uiteindelijk parkeren we bij wat volgens ons het busstation is. Hierna moeten we nog een stukje lopen om in het centrum Real del Monte te komen.

Onderweg krijgen we de indruk dat Real del Monte een heel net, maar ook behoorlijk arm dorp is. Verder zien we genoeg aardige winkeltjes en restaurantjes om de gemiddelde weekendtoerist tevreden te stellen. Tegen 19.00 uur gaan wij ergens naar binnen waar we heel behoorlijk eten, kosten 435 pesos. Het eten is er niet goedkoop, maar de koffie is gratis omdat Gabrielle een stuk plastic van de kaasverpakking in haar kip cordon blue vindt.

Als we weer buiten staan zijn we inmiddels een beetje aan de lage temperatuur hier gewend. Real del Monte ligt ruim 500 meter hoger dan Mexico Stad en dat is te merken. Toen we bij ons hotel aankwamen gaf de thermometer van onze auto 13° C aan. We lopen nog een stukje en moeten deze keer zelf de weg zoeken. Onze gps heeft nogal last van de mist / wolken die inmiddels in het dorp hangen en doet het niet goed. Maar het lukt, we lopen wel een stukje om, maar vinden zonder al te veel moeite onze auto. Onderweg zien we onder andere een speeltuintje waar we (over)morgen met Meike wel even naar toe kunnen / willen.

De rest van de avond doen we niet veel bijzonders. We rijden terug naar ons huisje, rommelen nog wat, stoppen Meike in bed, halen twee koffie bij de Oxxo, lezen wat, typen dit verslag, kijken waar we morgen naar toe willen en tegen 23.00 uur gaan we naar bed.