Reisverslag van vier dagen Real del Monte, Mineral del Chico e.o.
In april 2013 hadden we inmiddels heel wat van de toeristische dorpjes / stadjes in de buurt van Mexico Stad bezocht. Er waren eigenlijk alleen nog enkele dorpjes in de buurt van Pachuca die we nog wilden bezoeken. Dus toen we iets zochten voor een lang weekend tijdens Meike haar paasvakantie waren we er snel uit, we zouden naar Real del Monte (Mineral del Monte), Huasca de Ocampo en Mineral del Chico gaan.

Vervolgens moesten we nog wel "even" een hotel uitzoeken. Dat was nog wel wat gedoe, er zijn hotels genoeg maar we konden niet vinden wat we wilden. Het liefst hadden we een redelijk ruime kamer in een hotel met zwembad en een parkeerplaats voor onze auto in het centrum van een leuk dorpje. Zoiets konden we dus niet vinden.

We wilden in Real del Monte, Huasca de Ocampa of San Miguél Regla slapen waarbij we uiteindelijk kozen Real del Monte omdat dat dorpje het grootst, en daardoor het aantrekkelijkst, leek. Het nadeel van Real del Monte is echter dat het wat hoger, op ± 2.700 meter, ligt en het er dus wat kouder is. Maar in Mexico Stad was het, zeker overdag, inmiddels flink warm, dus qua weer leek dat ons geen probleem. Doordat Real del Monte zo hoog ligt, en het er dus nooit erg warm wordt, heb je er echter ook (vrijwel) geen hotels met een zwembad.

Na nog wat zoeken boekten we uiteindelijk voor 1.400 pesos per nacht voor drie nachten een huisje, of eigenlijk meer een suite, met twee slaapkamers bij Hotel Villa Alpina El Chalet. Het idee was dat we er op donderdagmiddag heen zouden rijden en op vrijdag naar Huasca de Ocampo en omgeving zouden gaan. Op zaterdag wilden we in de omgeving van Mineral del Chico gaan wandelen en op zondag wilden we eventueel via Pachuca of de Grutas Xoxafi in Santiago de Anaya terug naar huis rijden.

Uiteindelijk hebben we tijdens dit lange weekend het volgende gedaan: