Conclusies / tips
Van 7 tot en met 10 oktober 2010 zijn we samen met de ouders van Gabrielle naar Puebla en Cholula geweest. Dit was onze eerste vakantie met Meike en daarom voor ons een hele speciale. Voor een overzicht van waar we dit weekend precies geweest zijn en wat we zoal gedaan hebben, kijk je op de introductiepagina van dit reisverslag. Hieronder vind je een korte samenvatting van onze ervaringen tijdens deze vakantie inclusief enkele tips.

Het hotel en het eten

We zaten in het hotel Villas Arqueologicas in Cholula. Toen wij er waren was het hier heerlijk rustig. Het grootste voordeel van dit hotel is dat je vanaf het hotel perfect uitzicht hebt op de hoofdattractie van Cholula, de piramide en de daarop gelegen kerk. Voor de rest is het een heel aardig hotel, maar zeker geen toppertje. Daarvoor ging bijvoorbeeld het licht in onze douche net iets te vaak vanzelf uit.
We betaalden 10.595 pesos voor twee kamers voor drie nachten, drie keer ontbijten, één keer lunchen, één keer dineren en een stuk of wat keer wat drinken, dus echt duur is het niet.
Voor de rest was het eten deze vakantie zo'n beetje wat je mag verwachten in Mexico, veel vlees en niet duur.

De attracties

Wij vinden het centrum van Puebla gewoon leuk. Toen we de vorige vakantie over de snelweg langs Puebla reden hadden we niet durven hopen dat Puebla zo leuk zou zijn.
Cholula is ook erg aardig, maar naast kerken en de piramide biedt het net iets te weinig om een hele dag te rechtvaardigen. Maar als je toch in Puebla bent is het wel jammer als je niet even de tijd hebt om in Cholula te gaan kijken. Een halve dag zal over het algemeen wel genoeg zijn.
Voor de rest zijn we nog niet echt gegrepen door het piramidevirus dus heel enthousiast zijn we niet over Cacaxtla. Maar op een normale dag, dus zonder de bedevaart waar wij in terecht kwamen, is het als je op de snelweg Mexico-Stad - Puebla rijdt relatief weinig om. Hiermee kan het een aardige onderbreking van je reis zijn en geeft het je ook de gelegenheid om even iets meer van het platteland van Mexico te zien.

Algemene indruk

Al met al hebben we deze vakantie geen hele spectaculaire dingen gezien / gedaan. Maar voor een stedentrip was het zeer zeker een geslaagde vakantie.