Conclusies / tips
Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni 2013 zijn we naar de drie dorpjes (Pueblos Mágicos), Pátzcuaro, Santa Clara del Cobre en Tzintzuntzán, het eiland Janitzio en het meer van Zirahúen geweest. Voor een overzicht van waar we dit weekend precies geweest zijn en wat we zoal gedaan hebben, kijk je op de introductiepagina van dit reisverslag. Hieronder vind je een korte samenvatting van onze ervaringen inclusief enkele tips.

Het hotel

We hebben twee nachten in Hotel la Parroquia in Párzcuarco geslapen. Dit kostte 1.392 pesos en wij vinden dat een prima prijs voor dit hotel. We hebben het via Booking.com geboekt en zagen later dat het ook in de Lonely Planet stond, daar stond het onder Top End Hotels. Dat laatste is het wat ons betreft niet, zo lag er op de badkamer alleen een zeepje en stond er één flesje water. Voor een top end hotel zou er minstens ook shampoo en een flesje water per persoon moeten zijn. Wij vonden het echter prima zoals het was.

Onze 4-persoonskamer met twee twijfelaars was precies groot genoeg en de badkamer was lekker ruim. Het was schoon, de douche deed het goed, het internet deed het zelfs op onze kamer, het zag er allemaal prima verzorgd uit en de locatie was ook prima. Oftewel, wij kunnen het iedereen aanraden. Het enige, kleine, minpuntje is dat er geen parkeerplaats was voor onze auto, maar we kregen wel 30 pesos korting op de openbare parkeerplaats iets verder op. Daar kon onze auto zelfs lekker onder een afdak staan zodat het 's morgens niet zo warm was in de auto.

De restaurants

We hebben dit weekend in vijf verschillende restaurants gegeten. Alleen het restaurant in Zirahúen viel een beetje tegen, al had het daardoor ook wel weer iets bijzonders. Voor de rest was het allemaal redelijk tot goed waarbij de leukste restaurants wat ons betreft rond het grote plein, Plaza Vasco de Quiroga, in Pátzcuaro, zitten.
Wat eten betreft moet je rekenen op het standaard Mexicaanse menu. Ontbijten ging wat ons betreft boven verwachting goed. We hebben meerdere restaurants gezien waar ze naast de standaard Mexicaanse dingen ook fruit, pannenkoeken, yoghurt en muesli op de ontbijtkaart hadden staan.

De attracties

Het beeld van Morelos op het eiland Janitzio is het wat ons betreft het bijzonderste dat we dit weekend hebben gezien. Voor de rest was het allemaal niet zo bijzonder. De dorpjes Pátzcuaro, Tzintzuntzán en Santa Clara del Cobre zijn niet indrukwekkender dan dorpjes als Real del Monte, Tepoztlán en Taxco die een stuk dichterbij Mexico Stad liggen. In Zirahúen heeft de gemiddelde toerist wat ons betreft niets te zoeken.

Algemene indruk

Ondanks dat we het allemaal niet zo bijzonder vonden hebben we er zeker geen spijt van dat we gegaan zijn, al die andere dorpjes hebben we al gezien. En dat is ook zoals het volgens ons moet zijn, als je andere dorpjes die dichterbij Mexico Stad liggen al gezien hebt, is een bezoekje aan Pátzcuaro en omgeving best aardig.

Websites

Mocht je ook naar Patzcuaro en omgeving willen, dan heb je misschien iets aan deze websites:
- Alles over de Pueblos Mágicos in Mexico
- Informatie over Patzcuaro