Dag 1: Met de auto van Mexico Stad naar Ixtapan de la Sal
Nadat we onze spullen bij elkaar gezocht en ingepakt hebben, stappen we om iets over 12.00 uur in onze auto. Onderweg gebeurt er niets bijzonders, we eten in de auto een broodje, betalen vijf keer tol, in het totaal 205 pesos, en om 13.50 uur staan we voor het Marriott Hotel in Ixtapan de la Sal.

Het inchecken verloopt nogal stroef. De reservering is wel doorgekomen, en schijnt zelfs al afgeschreven te zijn van onze creditcard. Maar met diezelfde creditcard een voucher openen, zodat we ons eten en drinken met een handtekening kunnen betalen, dat lukt niet. Zo'n voucher openen lukt ook niet met een andere creditcard of onze betaalpas van de Mexicaanse HSBC.

De enige manier om een voucher te krijgen is een flink bedrag vooruit te betalen. En dus betalen wij 1.500 pesos zodat we niet continue onze portemonnee bij ons hoeven te hebben. Mochten we dat geld niet opmaken, dan zijn we het verschil kwijt.

Verder is onze kamer, nummer 500 zoveel, nog niet beschikbaar. Op zich kan dit, officieel kunnen we pas vanaf 16.00 uur inchecken, maar toch hebben we zoiets eigenlijk nog nooit meegemaakt. Gelukkig hoeven we maar een paar minuten te wachten waarna we een andere kamer, nummer 325, toegewezen krijgen.

Het uitzicht vanaf het balkon van onze kamer in het Marriott Hotel in Ixtapan de la Sal
Het uitzicht vanaf het balkon van onze kamer

We hebben een mooie ruime kamer met onder andere een balkon met twee stoelen en een tafeltje. Verder is dit zo'n beetje ons eerste hotel in Mexico met redelijk zachte bedden, heerlijk. We moeten wel even zoeken naar het kluisje en bij onze wekkerradio (met iPod-dock) ontbreekt de stroomkabel. Gelukkig belt de receptie na vijf minuten of we iets missen en een half uur later hebben we een andere wekkerradio, hetzelfde model, inclusief een stroomkabel. Wel zo handig.

De rest van de middag hangen we rond het zwembad. Het water is lekker warm en je kunt er heel behoorlijk eten. Alleen . . . als we willen betalen is er weer gedoe. Uiteindelijk gaat Gabrielle met iemand van de bediening naar de receptie. Daar blijkt onze 1.500 pesos als betaling van de kamer, die we al betaald zouden hebben, geboekt te zijn en niet als voucher voor eten en drinken, grrrr.

Één van de twee zwembaden van het Marriott Hotel in Ixtapan de la Sal
Één van de twee zwembaden van het Marriott Hotel in Ixtapan de la Sal

Als we rond 19.00 uur in het restaurant van het hotel gaan eten, blijkt er 20 minuten later een buffet open te gaan. Het is niet goedkoop, ruim 200 pesos per persoon, maar we besluiten het deze keer toch maar te doen en eten heel aardig. Nadat we Meike bed hebben gelegd, kijken wij nog een filmpje op onze laptop op het balkon, het is heerlijk weer.