Reisverslag van een weekendje Ixtapan de la Sal en omgeving
In de winter van 2014 kregen we er steeds meer plezier in om regelmatig naar een hotel met een zwembad te gaan. Deze hotels moesten dan natuurlijk wel een flink stuk lager liggen dan Mexico Stad of een verwarmd zwembad hebben, want Meike moest er wel lekker kunnen zwemmen.

Zo zijn we in de februari 2014 twee keer naar Hotel Hacienda Cocoyoc in Cocoyoc geweest en één keer naar Hotel Villa del Conquistador in Cuarnavaca. We gingen telkens één nacht en kwamen na aankomst het terrein van het hotel alleen nog maar af om weer naar huis te gaan.

Maandag 17 maart 2014 was voor Meike en Gabrielle een vrije dag en dus wilden we dat weekend wel weer naar zo'n lekker hotel. Maar twee dagen zwembad en speeltuin hangen leek ons toch wat veel. Dus gingen we eind februari op zoek naar een hotel op 1,5 tot 2 uur rijden van Mexico Stad met een zwembad en een speeltuin maar dan wel in een dorp waar ook nog wat anders te doen was.

Na flink wat zoeken kwamen we uit bij het Marriott Hotel in Ixtapan de la Sal. In juli 2012 zijn we op weg naar Taxco in Ixtapan de la Sal gestopt om te lunchen. Toen vonden we het een redelijk saai dorp waar we amper een restaurantje konden vinden om te lunchen en tot onze eigen verbazing gaan we er nu weer heen.

Het plan was dat we deze keer ook een bezoekje zouden brengen aan de Grutas de la Estrella en op de terugweg wilden we via de Nevado de Toluca rijden.

Uiteindelijk hebben we tijdens dit weekend het volgende gedaan: