Conclusies / tips
Van 19 tot en met 21 augustus 2011 zijn we naar Cuernavaca geweest. Voor een overzicht van waar we dit weekend precies geweest zijn en wat we zoal gedaan hebben, kijk je op de introductiepagina van dit reisverslag. Hieronder vind je een korte samenvatting van onze ervaringen inclusief enkele tips.

Het hotel

Ons hotel, Hotel Antigua Posada, was een heel aardig hotel dat er erg leuk uitzag. Zowel de kamer als de binnenplaats, waar je prima kan zitten, zagen er erg verzorgd uit. Het zwembad stelt niet zo heel veel voor, maar was prima voor Meike.
Wat een beetje jammer was, was dat de kamer niet iets groter was. We hadden wat moeite om onze spullen een plekje te geven. Gelukkig waren we er niet veel en konden we prima buiten voor onze kamer zitten.
Dit hotel ligt niet midden in het centrum, maar wel dichtbij genoeg zodat we alles konden lopen. En al konden we de auto niet in / bij het hotel parkeren, hij stond wel prima geparkeerd op een vlak bij gelegen bewaakte parkeerplaats waar het hotel kennelijk een deal mee heeft.
Een volgende keer willen we zeker een paar campingmatjes meenemen want het bed was erg hard. In China deden we dat ook en legden we de campingmatjes vervolgens onder het laken in het bed waardoor een keihard bed ineens een stuk aangenamer werd.

De attracties

We hadden allerlei verhalen over Cuernavaca gehoord en veel mensen zijn er enthousiast over, anders ga je er tenslotte niet bijna ieder weekend heen. Wij hebben niet kunnen ontdekken waar men zo enthousiast over is. We hebben heel weinig leuke terrasjes / restaurantjes gezien en qua toeristische bezienswaardigheden stelt het allemaal ook niet veel voor.
Het geinigst vonden we onze wandeling door Barrancas de Amanalco en de waterval, Salto de San Antón. Dit zijn vooral een beetje rare dingen om in een stad te zien maar als je ze alle twee wilt bekijken ben je als je een beetje opschiet binnen een uur klaar.
Ons tripje naar Xochicalco was zeker de moeite waard. We beginnen echter wel te merken dat we inmiddels redelijk wat van dit soort plekken hebben bezocht en kunnen ons er niet echt meer over verbazen. Wat wij wel erg aardig vonden, was om via een alternatieve route terug te rijden.

Algemene indruk

We hebben een prima weekend gehad, maar dat kwam vooral doordat we niets hoefden en het prima weer was. Er zijn echter weekendjes geweest, zoals toen we naar Puebla en Cholula gingen, dat we meer onder de indruk waren van de omgeving / plaatsen / attracties, die we zagen.

Websites

Tijdens dit weekend hebben we onder andere de volgende websites gebruikt om informatie over Cuernavaca en omgeving te vinden:
-  Cuernavaca Info
-  Tour by Mexico