Dag 2: Een wandeling van tien kilometer langs negen toeristische attracties in Cuernavaca
Vanochtend mogen we van Meike tot 8.00 uur uitslapen, dat vinden wij erg aardig van haar. Ondanks dat ons bed erg hard is hebben we redelijk geslapen. Wel hebben we vannacht de deur iets open laten staan zodat de ventilator, we hebben geen airco, voor iets meer verkoeling kon zorgen.

Als we het hotel uit willen lopen krijgen we de vraag of we willen ontbijten, ja dat willen we wel. We gaan lekker aan een tafeltje buiten zitten. We hadden wel iets gelezen over een ontbijt, maar gezien de kwaliteit van de kamer hadden we niet durven hopen dat we voor 850 pesos per nacht ook nog een ontbijt zouden krijgen.
Nou, dat klopt wel ongeveer, want al is de sinasappelsap die we krijgen erg goed, de koffie is net sterke thee en vier sneetjes zoet witbrood durven wij geen ontbijt te noemen. Dus als we om iets over 9.00 uur het hotel uitlopen gaan we eerst naar het restaurant naast het restaurant waar we gisteravond hebben gegeten om nog een keer te ontbijten.

De (boeken)markt wordt opgebouwd
De (boeken)markt wordt opgebouwd

Ons tweede ontbijt is prima, kosten 180 pesos, en om iets over 10.00 uur lopen we richting de eerste toeristische attractie van vandaag, Palacio de Cortés. Dit erg imposante gebouw willen we wel eens van binnen bekijken. Maar als we naar binnen lopen en bij het kaartjesloket komen hebben we de indruk dat het vooral een museum is. Dat zien we met Meike even niet zitten, dus staan we al snel weer buiten.

We lopen via Plaza de Armas naar Jardín de Juarez waarbij we langs het Palacio de Gobierno komen. Het valt ons op dat het nu redelijk rustig is op deze pleinen terwijl het er gisteravond bijzonder druk was. Verder zien we hier diverse gebouwen die met dezelfde bruine stenen zijn gebouwd als het Palacio de Gobierno. Het Palacio de Gobierno vinden we een heel aardig gebouw maar vrijwel al die andere gebouwen vinden we lelijke bruine gebouwen.