Dag 1: Met de auto van Mexico Stad naar Cuernavaca
Gabrielle stopt vandaag wat eerder met werken zodat we om iets over 14.30 uur in de auto richting Cuernavaca zitten. Het is vrijdagmiddag en dan is het verkeer rond ons huis altijd een puinhoop. Hierdoor doen we bijna een half uur over de eerste paar kilometer. Maar daarna rijdt het allemaal boven verwachting goed. Alleen op de Insurgentes Sur lopen we nog wat vertraging op, dat moeten we onthouden voor een volgende keer, want volgens ons is er een handiger / snellere weg, gewoon iets verder doorrijden over de Periférico. Tegen de tijd dat we bij de tolpoort op de snelweg zijn, kosten 86 pesos, valt Meike eindelijk in slaap om pas in Cuernavaca weer wakker te worden.

Zonder problemen vinden we het uitgezochte hotel, om iets voor 16.30 uur parkeren we onze auto voor de deur van Hotel Antigua Posada. We krijgen voor 850 pesos per nacht een hele aardige, maar wel een beetje een kleine, kamer. Verder is er een zwembad(je) dat Meike erg interessant vindt en waar ze samen met Gabrielle een poosje in gaat.
Het parkeren van onze auto is trouwens iets bijzonders, dat wordt voor ons gedaan. Nadat we onze spullen uit de auto hebben gehaald, geven we onze sleutel af waarna we de auto vandaag niet meer terug zien.

Ons hotel in Curenavaca
Ons hotel in Curenavaca

Tegen 17.45 uur beginnen we trek te krijgen en lopen we richting het centrum. De belangrijkste toeristische pleinen liggen een paar blokken van ons hotel vandaan. Het valt ons op dat het hier 's avonds een stuk warmer is dan in Mexico Stad. Op zich is dat niet raar, Cuernavaco ligt 600 meter lager dan Mexico Stad.

We lopen een rondje en onze indruk is dat het allemaal een stuk minder (toeristisch) is dan we hadden verwacht. We zien heel veel verkopers van dingetjes en een Italian Coffee, maar niet echt een heel leuk restaurantje. Maar uiteindelijk eten we prima, alleen de tortilla's zijn nogal droog / taai.

Een straat in de buurt van ons hotel in Cuernavaca
Een straat in de buurt van ons hotel in Cuernavaca

Na het eten lopen we nog even naar een koffietentje dat we gezien hebben. Dat lijkt ons aardiger dan de Italian Coffee. We zitten inderdaad prima alleen valt de koffie niet mee, morgen gaan we ergens anders heen.

Rond 21.00 uur zijn we weer terug in het hotel en nadat we Meike in bed hebben gelegd gaan we zelf nog een poosje heerlijk buiten zitten. Het weer is prima en we hebben een goede internet verbinding. Ondertussen krijgen we de indruk dat we vanavond de enige gasten in dit hotel zijn.