Reisverslag van een weekendje Cocoyoc, Oaxtepec en Tlayacapan
In januari 2013 waren de ouders van Gabrielle een paar weken bij ons op bezoek en voordat ze kwamen hadden we min of meer beloofd dat we een weekendje met hen op stap zouden gaan. Maar toen ze er eenmaal waren was het nogal fris en de plaatsen die we op het oog hadden, met name Pachuca en omgeving, liggen ongeveer op dezelfde hoogte als Mexico Stad. Het leek ons daarom niet zo comfortabel (= te koud) om daar heen te gaan en te moeten eten en slapen in restaurants en hotels zonder verwarming.

Maar, na wat extra zoeken vonden we een dorpje, Cocoyoc, op nog geen twee uur rijden van Mexico Stad dat op ruim 1.300 meter hoogte ligt. Dat is dus ± 1.000 meter lager dan Mexico Stad en dus is het daar veel warmer. We vonden zelfs wat dingetjes in de buurt die we eventueel zouden kunnen bezoeken en dus besloten we twee nachten naar Cocoyoc te gaan.

Deze keer wilden we van te voren een hotel boeken en we vonden twee opties, de ene, Hotel Hacienda Cocoyoc, was volgens ons behoorlijk luxe en kostte volgens Booking.com 8.524 pesos voor twee kamers (of eigenlijk suites, gewone kamers waren niet meer beschikbaar) voor twee nachten. Het andere hotel, Hotel Quinta Paraíso Cocoyoc, was volgens ons wat meer een standaard hotel met een redelijk zwembad en kostte volgens Booking.com 3.156 pesos voor twee kamers voor twee nachten. Dat verschil van bijna 5.500 pesos vonden wij wel erg groot en dus reserveerden wij twee kamers in Hotel Quinta Paraíso Cocoyoc.

Uiteindelijk hebben we tijdens dit weekend het volgende gedaan: