Dag 7: Met de auto van San Luis Potosí, via Dolores Hidalgo, naar San Miguel de Allende
San Luis Potosí zoals wij het ons herinneren, wel mooie gebouwen maar de mensen hebben er niet veel geld
San Luis Potosí zoals wij het ons herinneren, wel mooie gebouwen maar de mensen hebben er niet veel geld
Vanochtend staat Meike rond 7.30 uur op haar bed te dansen en dus is het voor ons op dat moment tijd om wakker te worden. Nu moet de hele familie echter onder de douche en dus duurt het nog even voordat we kunnen ontbijten. Dit doen we in het hotel en dat kost ons 192 pesos, Meike eet gratis mee.

Na het ontbijt, om iets na 10.00 uur, lopen we, met een bak koffie van de koffiecorner van de Subway in de hand, nog een rondje door San Luis Potosí. Kijken of we het nog steeds niet de moeite waard vinden. Als je van oude Spaanse gebouwen houdt zit je wel goed in San Luis Potosí, maar wij vinden het allemaal toch net iets te weinig sfeer hebben. De winkels die we zien zijn vooral winkels met goedkope kleding, schoenen en huisraad, we zien weinig of geen luxe winkels, leuke restaurantjes of cafés.

Om even na 11.00 uur zijn we weer terug op onze hotelkamer en 20 minuten later rijden we de parkeerplaats van ons hotel af. Na vijf minuten zit Meike te slapen wat ze net als gisteren ongeveer anderhalf uur volhoudt. Als ze wakker wordt duurt het nog een half uur voordat we in Dolores Hidalgo zijn.

Dat we naar Doloros Hidalgo gaan is niet omdat er zo veel te doen schijnt te zijn, maar daar staat de kerk waar 200 jaar (en een paar maanden) geleden Pater Hidalgo het startsein gaf voor de Mexicaanse Onafhankelijkheidsoorlog tegen de Spanjaarden.
Als we een plekje voor onze auto hebben gevonden lopen we eerst naar het centrale plein dat voor de verandering niet Zócalo maar Plaza Principal heet. Daar vinden we een restaurantje waar we een paar prima broodjes eten.

Ergens onderweg naar Dolores Hidalgo
Ergens onderweg naar Dolores Hidalgo

De beroemde kerk (Parroquia de Nuestra Señora de Dolores) van Dolores Hidalgo
De beroemde kerk (Parroquia de Nuestra Señora de Dolores) van Dolores Hidalgo
Rond 14.30 uur beginnen we aan onze rondje door Dolores Hidalgo en een uurtje later zitten we weer in de auto. Dolores Hidalgo is geen grote stad, maar heeft wel een erg leuk, erg Mexicaans centrum / uitstraling. Wij zouden hier best nog een paar uur kunnen rond hangen.

Uiteraard hebben we ook even in de kerk van Hidalgo (Parroquia de Nuestra Señora de Dolores) gekeken, en we waren niet de enigen. Er stond in een zijbeuk een flinke rij mensen, we denken dat zij stonden te wachten totdat ze naar de toren konden waar 200 jaar geleden de klokken het begin van de Mexicaanse revolutie inluidden, maar wij hebben dit maar even aan ons voorbij laten gaan.

Hierna rijden we naar San Miguel de Allende, een ritje van iets meer dan een half uur. Helaas moeten we een paar rondjes door de éénrichtingsverkeer straatjes van het centrum rijden voordat we een hotel met een parkeerplaats voor onze auto en een kamer voor onszelf hebben gevonden.

Maar het komt allemaal goed en voor 780 pesos hebben we, in hotel Posada de Las Monjas, qua uitstraling de aardigste kamer (nummertje 60) van deze vakantie. Het is allemaal wel wat oud en we hebben geen internet op onze kamer, maar we hebben wel een dakterras. Daar gaan we, nadat we onze spullen hebben uitgeladen, eerst maar eens op ons gemak zitten.

Ergens in het centurm van Dolores Hidalgo
Ergens in het centurm van Dolores Hidalgo

De binnenkant van Parroquia de San Miguel Arcángel (de kerk aan het centrale plein in San Miguel de Allende)
De binnenkant van Parroquia de San Miguel Arcángel
Tegen 17.30 uur, de zon is al bijna onder, gaan we op stap richting het centrale plein dat hier "El Jardin" heet. Hier staat uiteraard ook een kerk (Parroquia de San Miguel Arcángel), maar deze keer is het een kerk met een wat ander dak en dat vinden wij een aardige afwisseling.
Nadat we even in de kerk hebben gekeken lopen we een klein rondje door het centrum van San Miguel de Allende. Gezien alle verhalen over hoe leuk het hier wel niet zou zijn vinden we het nog niet meevallen. Je hebt hier vrijwel geen autovrije wegen zoals in San Luis Potosí en dat wint het ook makkelijk als het gaat om het aantal oude Spaanse gebouwen. Alleen de winkels, restaurantjes en cafés zijn in San Miguel de Allende veel leuker dan in San Luis Potosí. Wij vermoeden dat de mensen hier iets meer uit te geven hebben en hier lijken ook veel meer toeristen te komen die een flinke duit in het zakje doen.

Tegen 18.30 uur vinden we het wel prima en gaan we eten op een terrasje met uitzicht op El Jardin. Het uitzicht is prima, de pizza matig. Gelukkig geniet Meike wel van haar noodlesoep met een extra tortilla. Gisterenavond hadden we het trouwens niet echt warm en vandaag zitten we lekker op een terrasje. Tenminste, tot het begint te waaien, dan wordt het toch wat frisser. Om even op te warmen gaan we na het eten nog even ergens anders, binnen, een bakkie doen. Dat gaat heel goed waarna we teruglopen naar ons hotel.

Rond 20.45 uur zijn we weer in ons hotel waar we Meike in haar bed leggen en zelf nog een poosje in de lobby gaan zitten omdat daar wel internet is. Meike gaat vanavond zonder problemen slapen wat we zelf een dik uur later ook doen. Ondertussen ontdekken we trouwens nog enkele minpuntjes aan onze kamer, er zitten vrijwel nergens stopcontacten en er in geen verwarming. We kruipen dus met een extra T-shirt aan in bed.

We hebben wel een open haard in onze hotelkamer, maar geen brandhout
We hebben wel een open haard in onze hotelkamer, maar geen brandhout