Dag 5: Sightseeing Zacatecas, naar La Quemada
Vanochtend slaapt Meike tot 8.10 uur en wij dus ook. Vervolgens probeert Jacob Meike onder de douche te lokken en dat lukt beter dan verwacht. Hierna gaan we op ons gemak ontbijten in het restaurant bij het hotel. Het ontbijt zit niet bij de prijs in en kost ons 240 pesos, maar we ontbijten een stuk beter dan de afgelopen dagen in Guanajuato. We kunnen nu bestellen wat we willen en vooral de koffie is een stuk beter. Al met al doen we lekker rustig aan waardoor het 10.30 uur geweest is voordat we in de auto zitten.

De weg van Zacatecas naar La Quemada
De weg van Zacatecas naar La Quemada

We willen naar een archeologisch park, La Quemada, waarvan de geleerden nog niet precies weten wat het is. We rijden eerst door een paar smalle en erg steile straatjes naar de rondweg, vanaf de rondweg is het een vrij eenvoudige rit. Zodra we de stad uit zijn zitten we in dezelfde dorre droge omgeving als waar we gisteren een groot deel van onze autorit door reden.

Rond 11.30 uur komen we aan bij La Quemada, entree 41 pesos per persoon. We gaan eerst naar het museum waar we per persoon 10 pesos extra voor moeten betalen. Er is behalve een film niet veel te zien. De film duurt iets van 30 minuten en speciaal voor ons doet men de dvd met Engelse ondertitels in het apparaat. Meike vindt dit natuurlijk helemaal niet interessant, maar een iPad met een paar filmpjes doet wonderen.

La Quemada, of wat er nog van over is
La Quemada, of wat er nog van over is

Na afloop van de film lopen we naar de ruïnes. Volgens de film is maar 1% van wat er ooit gestaan heeft te zien. Dat zou best kunnen, want veel is er niet te zien. Maar het is lekker rustig, we zijn zo'n beetje de enige toeristen die er zijn, en lopen op ons gemak een rondje. We kijken een beetje naar de hopen stenen die er nog staan en vooral naar de indrukwekkende omgeving.

Het is bijna 13.30 uur voordat we weer in de auto zitten. We zijn twee uur geweest op een plek waar eigenlijk niet zo veel te zien is, dus er is best wel wat te zien, of Meike loopt heel langzaam, of van allebei een beetje.

La Quemada, of wat er nog van over is
La Quemada, of wat er nog van over is

We rijden terug naar ons hotel, daar parkeren we de auto waarna we naar Acropolis, het restaurant waar we gisterenavond koffie hebben gedronken, lopen. Het is 14.30 uur geweest als we daar naar binnen gaan, dus helemaal tijd om te gaan lunchen. Dat lukt heel goed, kosten 270 pesos.
Nu wordt het tijd dat Meike gaat slapen, om 16.00 uur ligt ze in bed en vijf minuten later slaapt ze. Wij benutten de vrije tijd om een beetje foto's te kijken, terug te gaan naar het restaurant, Acropolis, om de pet van Meike te zoeken, en vinden, en om te kijken in welk hotel we morgen eens zullen gaan slapen.

Net als overal in Mexico kan je ook in Zacatecas op straat je schoenen laten poetsen
Net als overal in Mexico kan je ook in Zacatecas op straat je schoenen laten poetsen

Ook in Zacatecas pakken we enkele kerken mee
Ook in Zacatecas pakken we enkele kerken mee
Rond 17.30 uur willen we Meike uit bed gaan halen, maar ze zit dan al rechtop in haar bed en wil er duidelijk uit, dat mag. Nu willen we naar Museo Rafael Coronel, een oud Franciscaner klooster vlak bij ons hotel. Maar het is nu echt een museum en als we er tegen 18.00 uur voor de deur staan zit het dus al bijna een uur dicht. Oké, dat moeten we het morgenochtend nog maar een keertje proberen.

We besluiten weer een stukje door het erg leuke centrum van Zacatecas te lopen. Hierbij kijken we vooral naar winkels met kinderschoenen en -kleding. We willen namelijk wat dingetjes voor Meike kopen want schoenen en kleding zijn hier veel goedkoper dan in het deel van Mexico Stad waar wij wonen. Uiteindelijk kopen we één paar schoenen, twee spijkerbroeken en drie truien voor 608 pesos (nog geen 40 euro). Kijk dat vinden we een mooi koopje.

Na al dit shoppen wordt het tijd om te eten. Gabrielle heeft een leuke Italiaan aan een nog veel leuker binnenplaatsje gevonden en daar gaan we heen, maar niet nadat we even gekeken hebben bij een openlucht optreden van een muzikaal trio. Tijdens het shoppen hadden we trouwens ook al de fanfare met daar achter de burgemeester of de gouverneur of zo langs zien komen.
We eten prima voor weinig, 350 pesos, en doen daarna nog even een bakkie bij een erg leuke koffie toko aan hetzelfde binnenplaatsje. Tegen 20.45 uur vinden we het wel prima en vertrekken we richting ons hotel.

Terug in het hotel leggen we Meike in bed waarna we met onze laptops nog een poosje in de lobby gaan zitten. We hebben inmiddels ontdekt dat de verwarming op onze kamer werkt en hopen zo vannacht iets beter te slapen dan gisteren.