Dag 1: Met de auto van Mexico Stad naar Guanajuato
Plassen met uitzicht
Plassen met uitzicht
Terwijl Gabrielle haar laatste dag op de beurs in Guanajuato heeft, stapt Jacob samen met Meike om 10.30 uur in de auto voor een rit van ruim 350 kilometer waar ruim vier uur rijden voor staat. Jacob verwacht er wel wat langer over te doen, hij hoopt rond 17.00 uur bij het hotel van Gabrielle in Guanajuato aan te komen.

De reis verloopt voorspoedig en omdat Jacob, als gevolg van onze ervaringen tijdens onze vakantie in Puebla en Cholula, Meike een luier in plaats van een onderbroek heeft aangetrokken, wordt hij niet zenuwachtig als Meike roept dat ze moet plassen terwijl er echt geen optie is om te stoppen. Maar tegen de tijd dat Meike op haar pot naast de auto zit, is de luier nog droog en er is dus niets aan de hand.

Na dik anderhalf uur wordt het tijd om te tanken en begint Meike zich ook wat te vervelen. Dus wordt het tijd om onze iPad te installeren zodat Meike een filmpje kan kijken. Jacob heeft zelf een houder gemaakt waarmee we onze iPad aan de hoofdsteun van een auto kunnen hangen en Meike bij het scherm kan zodat ze zelf kan kiezen welk filmpje ze wil kijken.

Tegen de tijd dat Jacob Querétaro in zicht krijgt wil hij wel wat eten. Later hoort hij van Gabrielle dat er iets voor Querétaro een Italian Coffee zou moeten zitten, maar die ziet hij helaas niet. Uiteindelijk stopt hij bij een benzinepomp iets voorbij Querétaro waar voor de verandering wat meer en beter uitziende restaurantjes zitten. Samen met Meike eet hij hier een paar prima broodjes voor nog geen 90 pesos. Dat is trouwens duidelijk minder dan de 271 pesos die ze vandaag, in het totaal, bij vijf verschillende tolpoorten kwijt zijn.

In Mexico deel je de weg met dit soort enorme vrachtwagens
In Mexico deel je de weg met dit soort enorme vrachtwagens

Na deze pauze van een klein uurtje is het tijd voor de laatste etappe en vlak voordat ze Guanajuato in rijden valt Meike in slaap. Gelukkig heeft Gabrielle de locatie van het hotel niet goed in de gps gezet anders had Meike maar heel kort geslapen, nu kan ze alles bij elkaar ruim een half uur tukken. Gabrielle had niet alleen de locatie van het hotel verkeerd in de gps gezet, maar ook het adres lijkt niet te kloppen. Sterker nog, zelfs 's avonds als we alles nog eens nakijken lijkt het erop dat alle informatie die wij op internet vinden, of verwijst naar de verkeerde locatie of niet het goede adres geeft.
Maar wij hebben echt heel veel mazzel. Net als Jacob even langs de kant van de weg staat om het adres nog eens na te kijken, komt Gabrielle langs en zij ziet hem nog staan ook. Dus bellen we even en om iets na 16.00 uur zien we elkaar op de parkeerplaats van het Holiday Inn Express Hotel in Guanajuato.

Nadat Jacob de auto heeft uitgeladen en Gabrielle afscheid heeft genomen van haar collega's, die wel naar huis gaan, gaan wij naar onze hotelkamer. Als we daar onze spullen een beetje georganiseerd hebben, gaan we naar de buren, een Applebee's. Daar hebben ze namelijk binnen een glijbaan en dat lijkt ons wel wat voor Meike.
Terwijl wij een bakkie drinken en kijken wat we de komende week zoal zouden kunnen gaan doen vermaakt Meike zich op de glijbaan. Tegen 18.30 uur beginnen we honger te krijgen en bestellen we wat te eten. Dit eten smaakt een stuk beter dan de koffie en om even na 20.00 uur vertrekken we met een gevulde maag en 740 pesos lichter.

Zo is het een heel groot bed, maar voor ons drieën is het echt niet te groot
Zo is het een heel groot bed, maar voor ons drieën is het echt niet te groot

De rest van de avond zitten we op onze hotelkamer en dat is afleiding genoeg voor Meike om rond 22.30 uur, als wij naar bed gaan, nog niet te slapen. Laten we hopen dat ze nu snel gaat slapen anders houdt ze ons nog wakker.