Dag 7: Via de La Antigua terug naar Mexico Stad
Voladores de Papantla in La Antigua
Vandaag is de laatste dag van onze vakantie en net als gisteren hangen we vanochtend eerst wat rond op het strand en in onze hotelkamer. We moeten uiterlijk om 12.00 uur uitchecken en dat doen we zo laat mogelijk zodat we om iets over 12.00 uur in de auto zitten.

Voor dat we naar huis, Mexico Stad, rijden, willen we nog even naar La Antigua, wat een geinig dorpje zou moeten zijn. Na onze ervaring gisteren in Villa Rica hebben we geen hoge verwachting maar we hopen toch dat er in La Antigua een restaurantje is waar we een beetje aardig kunnen lunchen.

Als we om 12.45 uur La Antigua inrijden zien we al vrij snel een ruïne die ons aan het huis van Hernán Cortés in Villa Rica doet denken. Maar als we na wat zoeken bij de (hang)brug over de rivier onze auto parkeren zijn we al een stuk positiever. La Antigua is gewoon een leuk dorpje om te gaan lunchen. Er staan wat geinige oude / dikke / rare bomen, er is een hangbrug over de rivier en langs de rivier is een straat opgeknapt en daar zitten enkele leuke restaurantjes.

Maar wij hebben nog meer mazzel. Bij de hangbrug staat namelijk ook zo'n paal van Voladores de Papantla en als we de auto parkeren zitten de mannen al boven op de paal. Nummer vijf zit boven lekker te fluiten terwijl nummer zes beneden met de pet rond gaat. We hoeven maar even te wachten om de andere vier naar beneden te zien vallen / vliegen / draaien. Nadat we dit bekeken hebben gaan we lunchen in één van de restaurantjes aan de "boulevard" van La Antigua.

De hangbrug over de rivier in La Antigua
De hangbrug over de rivier in La Antigua

Na de lunch lopen we nog een toeristisch rondje langs enkele ruïnes. Deze ruïnes zijn net iets interessanter dan het huis van Hernán Cortés in Villa Rica, er staat nog iets meer overeind en er groeien bomen op de muren, ja, op de muren.

Het huis van Hernán Cortés in La Antigua
Het huis van Hernán Cortés in La Antigua

Om even na 14.30 uur zit de vakantie er min of meer op en stappen we in de auto om naar huis te rijden. Volgens onze gps gaan we daar iets minder dan vijf uur over doen. Over het algemeen rijdt het allemaal prima en zonder problemen. Alleen rond Veracruz hebben we een kleine omleiding die we misschien niet helemaal goed volgen waardoor we wat ons betreft wat te veel door de buitenwijken / over een industrieterrein van Veracruz moeten, dat schiet niet erg op. Wat ook niet erg opschiet is het stuk door de bergen na Orizaba. De weg slingert daar behoorlijk en gaat ook nog flink omhoog.

Een hele rare boom
Een hele rare boom

Rond 17.45 uur stoppen we bij een Italian Coffee bij een benzinepomp in Puebla om wat te eten. Het valt ons op dat ook deze Italian Coffee een glijbaantje en een ballenbak heeft. Doordat we hier een uur zitten en we een half uur vertraging oplopen in Mexico Stad is het uiteindelijk 21.00 uur als we thuis zijn. In het totaal rijden we vandaag 445 kilometer en betalen we acht keer tol, in het totaal 510 pesos.