Dag 5: Naar Monte Albán, met de auto van Oaxaca naar Mexico Stad
In ons hotel kan je vanaf 7.30 uur ontbijten dus staan we om 7.00 uur op zodat we om 7.30 uur aan het ontbijt kunnen zitten. Dit lukt en nadat we gegeten en onze spullen in de auto gestopt hebben, worden de auto's die voor de onze staan naar buiten gereden zodat wij er uit kunnen. Het is even na 8.45 uur als we op weg gaan, we willen naar Monte Albán.

De weg naar Monte Albán is goed aangegeven, al zijn sommige bordjes wel lastig te zien. Verder sturen deze bordjes ons door een buitenwijk en over een vrij smal weggetje met erg nare verkeersdrempels. Binnen een half uur staan we op de parkeerplaats bij Monte Albán. Monte Albán is een oude hoofdstad van de Zapotec en nu kan je daar wat ruïnes van tempels en bijbehorende zaken bekijken.

Uitzicht op de omgeving rond Monte Albán
Uitzicht op de omgeving rond Monte Albán, we hebben ook een grotere versie van deze foto

Alles bij elkaar zijn we hier ruim twee uur. Het grootste deel van deze tijd lopen we een beetje rond, langs en over de ruïnes die hier te zien zijn. Hier en daar staan wat informatieborden die vrijwel allemaal tweetalig, Spaans en Engels, zijn. Verder genieten we ook van het uitzicht op de omgeving. Monte Albán ligt, zoals de naam al zegt, op een berg waardoor je hier een fantastisch uitzicht op de omgeving hebt.
Het is trouwens helemaal niet erg dat we lekker op tijd zijn. Er komen hoe langer hoe meer, bussen met, toeristen en het wordt ook steeds warmer. Als je hier midden op de dag loopt kan de zon best vervelend steken, zelfs in november.

Hier speelden de Zapotecs een balspelletje
Hier speelden de Zapotecs een balspelletje, we hebben ook twee overzichtsfoto's van Monte Albán toegevoegd

Nadat we ons rondje langs de ruïnes hebben gemaakt gaan we nog even naar het museum. Daar is niet zo heel veel te zien en zijn alle informatieborden, behalve de borden met "Niet aankomen" en "Niet flitsen" alleen in het Spaans.
In de boekenwinkel ligt ook een aantal boeken in het Engels, maar we kopen niets. Zoveel interesse in dit deel van de geschiedenis van Mexico hebben we (nog) niet.
Tot onze verrassing zit er in hetzelfde gebouw als het museum, de boekenwinkel en de wc's ook een restaurantje waar je onder andere koffie kunt krijgen, maar we besluiten niet daar, maar in de auto te gaan zitten. We willen vandaag nog terug naar Mexico Stad.

Op de terugweg naar Mexico Stad zien we, net als op de heenweg, heel veel, hele hellingen vol, van dit soort cactussen
Op de terugweg naar Mexico Stad zien we, net als op de heenweg, heel veel, hele hellingen vol, van dit soort cactussen

De terugweg verloopt redelijk soepel, om 18.30 uur zijn we weer thuis. In het totaal doen we er, inclusief een pauze van ongeveer een uur om te lunchen, ongeveer zeven uur over.