Dag 5: Een hele dag zwembad, Gabrielle gaat terug naar huis
Op het terrein van ons hotel lopen allerlei dieren rond, zoals deze kraanvogel
Op het terrein van ons hotel lopen allerlei dieren rond, zoals deze kraanvogel
Het is een beetje raar, maar vandaag begint het einde van onze vakantie al. Gabrielle moet vanavond terug naar huis, Mexico Stad, omdat ze de komende drie dagen moet werken, hoog ambtelijk bezoek uit Nederland krijgt.

Na het ontbijt vertrekken Gabrielle en Meike naar het zwembad. Jacob loopt een rondje over het terrein van het hotel om wat dingetjes te fotograferen. Hierbij is met name de redelijk grote hoeveelheid verschillende dieren interessant, zo zijn er, flamingo's, zwanen, twee soorten eenden, pauwen, kraanvogels, ara's, toekans, grote landschildpadden, leguanen en een beestje dat een kruising tussen een konijn en een eekhoorn lijkt. Ondertussen levert hij de huurauto van gisteren in. Dit gaat allemaal zonder problemen

Marius is de hele ochtend druk met het regelen van van alles en nog wat voor het duiken van morgen. Vooral de benodigde gezondheidsverklaringen hebben de nodige voeten in de aarde. Omdat hij weigert te liegen moet hij zelfs naar een dokter aan de andere kant van Playa del Carmen voor een keuring.

In de loop van de dag komen we er achter dat heel veel activiteiten toch niet inbegrepen zijn bij het volpension, zo moet je bijbetalen voor onder andere het beschilderen van potten of andere voorwerpen, een massage, het laten vlechten van je haar en het laten aanbrengen van een henna tatoeage. Wel kan je gratis gebruik maken van een kleine catamaran of een kajak. Marius gaat 's middags een poosje zeilen wat mede dankzij de heel behoorlijke wind, erg lekker gaat.

Tegen 18.00 uur vertrekt Gabrielle met een taxi richting het vliegveld. Gabrielle heeft op zich een probleemloze reis, maar door allerlei wachttijden en druktes is het uiteindelijk toch bijna 1.00 uur voordat ze thuis is.

Op het terrein van ons hotel lopen allerlei dieren rond, zoals deze pauw
Op het terrein van ons hotel lopen allerlei dieren rond, zoals deze pauw

De achterblijvers gaan voor het eerst deze vakantie in een à-la-carte-restaurant eten. Dat kost niets extra maar valt nog niet mee, zo moet je je voorgerecht nog steeds van een buffet halen en wanneer ze een flesje wijn bestellen moet ze daar wel extra voor betalen.