Dag 1: De heenreis van Mexico Stad naar Playa del Carmen
Terwijl Marius en Dawn nog even naar de Starbucks gaan om een mok van Mexico Stad te kopen, pakken wij onze spullen in. Tegen 10.30 uur komen de drie bestelde taxi's voorrijden die ons naar het vliegveld brengen. Het is vandaag Goede Vrijdag, een echte vakantiedag in Mexico, en dus is het heerlijk rustig in de stad. We rijden dan ook zonder problemen naar het vliegveld. Alles verloopt soepel en nadat we bij de California gelunched hebben stappen we rond 12.30 uur in het vliegtuig.

Het is heerlijk rustig in het vliegtuig, het zit nog niet half vol. We hebben onderweg regelmatig een redelijke hoeveelheid turbulentie, maar verder verloopt alles soepel. Op het vliegveld regelen we een taxibusje dat ons nu naar ons hotel zal brengen en ons volgende week donderdag weer op zal halen, kosten 1.730 pesos.

Na een klein uurtje in de taxibus zijn we om even na 16.00 uur in het hotel Iberostar Tucán waar we de komende zes dagen zullen slapen. Het inchecken duurt nogal lang, ze willen dat we allerlei formulieren invullen en iedereen moet een armbandje om. Hierna vertrekken we naar onze kamers.

Ons hotel heeft ±20 van dit soort gebouwtjes met ±50 kamers per gebouw
Ons hotel heeft ±20 van dit soort gebouwtjes met ±50 kamers per gebouw

De rest van de dag zoeken we een beetje uit wat we de komende dagen zoal kunnen doen, gaan we even naar het strand en hangen we een poosje in en naast het zwembad. Eten doen we bij het buffet en nadat de kinderen in bed liggen gaan we nog wat drinken waarbij we met een schuin oog naar de show kijken die we voorgeschoteld krijgen.

Als we tegen 23.00 uur naar bed gaan vinden we het nog steeds behoorlijk warm. Gelukkig heeft onze kamer een airco.