Reisverslag van een weekje Playa del Carmen (Cancún)
Begin april 2012 zijn Marius, Dawn en hun drie dochters, Kai, Luca en Brielle op bezoek geweest. Zij wilden, na overleg met ons, van 6 tot en met 12 april 2012 naar een all-inclusive (= volpension) hotel aan het strand van Cancún. Vervolgens hebben wij wat contacten aangesproken en veel op internet gezocht waarna de keuze uiteindelijk op het Iberostar (Tucan & Quetzal) hotel in Playa del Carmen viel.

Nadat de keus was gemaakt kostte het nogal wat moeite voordat we de kamers eindelijk geboekt hadden, dit kwam vooral doordat we op internet allerlei verschillende prijzen vonden, variërend van ± € 1.530 tot ± € 1.875 per standaard kamer voor twee volwassen en twee kinderen voor zes nachten voor vol pension. Als gevolg hiervan en het feit dat de prijzen een paar dagen later weer anders (veel hoger) waren zijn we op een gegeven moment gaan bellen. Toen bleek ineens dat men voor buitenlanders en voor Mexicanen andere prijzen hanteert. Buitenlanders moeten veel meer betalen. Ondanks dat we in Mexico Stad wonen, zouden wij het tarief voor buitenlanders moeten betalen. Uiteindelijk hebben we onze kamers via een reisbureautje geboekt, zij konden voor ons namelijk wel voor het Mexicaanse tarief een kamer boeken.

Nadat we geboekt hadden kwam ineens het bericht dat Gabrielle de laatste twee dagen van deze vakantie in verband met haar werk in Mexico Stad moest zijn. Na wat overleg hebben we besloten dat Jacob en Meike wat langer zouden blijven. Uiteindelijk boekten we uiteindelijk twee standaard kamers voor twee volwassen en twee kinderen op basis van volpension voor 32.160 pesos (± 1.891 euro). Dit is meer dan de laagste prijs die we op internet gezien hebben, maar de prijzen daar waren inmiddels tot boven de 2.200 euro per kamer gestegen. Dit laatste overigens niet alleen doordat de prijzen veranderd waren, maar ook omdat er toch extra kosten bleken te zijn wanneer je alle gegevens invulde, zo bleken kinderen toch niet gratis op de kamer van hun ouders te slapen.

Het boeken van de vliegtickets ging gelukkig veel sneller en eenvoudiger. Dat lukte gewoon via de website van Airomexico. Wij betaalden 4.260 pesos (± 254 euro) voor een retourtje Mexico Stad - Cancún. Het kon met Volaris wel goedkoper, maar dan mocht je zo weinig bagage meenemen dat dit wel eens een probleem zou kunnen worden voor Marius en zijn gezin, dus kozen we voor Airomexico.

Al met al hebben we nog niet vaak zoveel tijd in de voorbereiding van een vakantie gestopt, nu maar hopen dat het de moeite (en het geld) waard was.

Uiteindelijk hebben we tijdens deze vakantie het volgende gedaan: