Dag 10: Een boottochtje door het mangrovebos van La Ventanilla
We zien vandaag onder andere deze schuitbek reiger (Boat-billed Heron)
We zien vandaag onder andere deze schuitbek reiger
Vanochtend staan we om 7.15 uur op. We hebben gisteren voor 8.30 uur een boottocht gereserveerd en we willen wel ongeveer op tijd komen. Als we rond 7.45 uur door Mazunte rijden zitten alle restaurants en winkels nog dicht, ontbijten wordt dus lastig. Gelukkig hebben we nog wat muffins en water, dus dat moet ons ontbijt dan maar zijn.

We rijden naar La Ventanilla waar we een plekje op het strand zoeken om de muffins op te eten. Dan zien we echter een restaurantje waar wat activiteit is en waarachtig, daar kunnen we ontbijten. Dat gaat prima met wat hot cakes en een bord fruit. Helaas komen we nu wel een beetje laat op onze afspraak.

Het is iets voor 9.00 uur als we bij het kantoortje van de boottochtjes in La Ventanilla aankomen. De man die met ons gaat varen zit rustig te wachten. We betalen 100 pesos (40 pesos voor per persoon voor onszelf en 20 pesos voor Meike) en gaan op stap.

Eerst moeten we een stukje over het strand lopen waarna we bij een meertje met een aantal boten komen. Daar trekken we zwemvesten aan waarna we in de boot stappen. We varen best een aardig rondje, we zien redelijk wat mangrovebomen, diverse reigers, aalscholvers, nog wat andere vogels, een schildpad en een flink aantal leguanen.

Ons boottochtje door het mangrovebos
Ons boottochtje door het mangrovebos

Verder is er een klein wandelingetje door een dierentuintje met een aap, een neusbeer, een vos en wat krokodillen. Die krokodillen worden hier grootgebracht en daarna in het omliggende water vrijgelaten. Wat ons verder opvalt is dat we vrijwel geen muggen tegenkomen. Toen we een aantal jaren geleden in Florida (VS) met een kano door een mangrovebos gingen was dit wel anders.

Al met al zijn we na een kleine twee uur weer terug. Het was lang genoeg, Meike kon het net volhouden en tijdens de wandeling terug over het strand was al lekker warm. Dus als we terug zijn in La Ventanilla gaan we eerst wat drinken.

Tijdens ons wandelingetje komen we onder andere deze krokodil tegen
Tijdens ons wandelingetje komen we onder andere deze krokodil tegen

Terug op onze kamer heeft onze gastvrouw een verrassing, ze heeft sushi in de aanbieding. We eten hier een paar stukjes van, 20 pesos per stuk. Voor de rest doen we tot 15.30 uur niet veel behalve zo nu en dat wat eten en regelmatig wat drinken, het is veel te warm om iets te doen. Alleen Meike lijkt dat niet goed te begrijpen en blijft heen en weer hollen.

Om 15.30 uur is het tijd om even wat te snacken, het begint al wat af te koelen en dan gaat eten een stuk beter. Hierna gaan we naar het strand, maar niet voordat we voor Meike een emmertje, een schepje, etc, hebben gekocht. We gaan naar hetzelfde strandje als gisteren en net als gisteren gaan we rond 18.00 uur weer eten in hetzelfde restaurant. Alleen is er vandaag wel een aparte kok en is er vandaag ook cordon blue, dus doe er maar twee. Vandaag betalen we vijf pesos meer dan gisteren, 315 pesos.

Mazunte heeft niet alleen een heel mooi zandstrand, maar ook flinke golven
Mazunte heeft niet alleen een heel mooi zandstrand, maar ook flinke golven

Rond 20.00 uur stoppen we Meike in bed en als ze slaapt gaan we zelf ook naar binnen. Buiten zitten is wel leuker, maar gisterenavond zijn we behoorlijk lek gestoken, en daar hebben we vanavond even geen zin in.