Reisverslag van drie weken Chiapas
Sinds we in Mexico wonen beginnen we er een gewoonte van te maken om begin december op vakantie te gaan. Dit bevalt ons erg goed omdat het in Mexico Stad dan toch wat fris begint te worden, zeker 's avonds, ook al omdat wij, net als vrijwel iedereen, geen verwarming in ons huis hebben. In de (veel) lager gelegen delen van Mexico is het in december (veel) lekkerder weer.

Deze keer wilden we naar Chiapas, na de stranden van Cancun en Playa del Carmen misschien wel de meest toeristische streek van Mexico. Hierbij wilden we niet alleen enkele bekende archeologische sites en watervallen bezoeken, de bekende boottocht door de Cañón del Sumidero doen en in het overbekende dorp / stadje San Cristóbal de las Casas gaan kijken. We hadden namelijk een kleine drie weken de tijd en dus wilden we ook wat minder bekende dingen bezoeken.

Een probleem hierbij was wel dat de laatste week van onze vakantie de scholen in Mexico dicht waren en het echt hoogseizoen was. Voor die dagen was het niet zeker of we op het laatste moment nog wel hotels zouden kunnen boeken. Maar omdat we, zoals altijd, aan het begin van onze vakantie alleen maar een planning voor de eerste dag(en) hadden, zouden we dat probleem tegen die tijd moeten proberen op te lossen.

Uiteindelijk hebben we tijdens deze vakantie het volgende gedaan: