Excursies in Mexico Stad, een stadswandeling door Colonia Roma
In Mexico Stad zijn heel veel dingen die je als toerist kunt doen, behalve als je niet van musea houdt. Dan valt er namelijk heel veel af en blijft er niet zo veel over. Een van de dingen die over blijft is het maken van een stadswandeling door enkele van de leukere buurten van Mexico Stad.

Na bijna twee jaar Mexico Stad hebben we op zaterdag 12 maart 2011 onze tweede stadswandeling gemaakt. De eerste keer was ons eerste bezoek aan Centro Histórico. Deze keer hebben we een stadswandeling door Colonia Roma gemaakt.

Muurschilderingen heb je in Roma in soorten en maten
Muurschilderingen heb je in Roma in soorten en maten

Wat voor ons het meest bijzondere aan deze wandeling was, was dat we hem niet op eigen gelegenheid hebben gemaakt, maar onder begeleiding van Peter Winckers en zijn vrouw, Lidia. Samen proberen zij een reisbureautje (Azteca Travel Tours - Art) van de grond te tillen. Om wat naamsbekendheid te krijgen bieden zij soms een gratis stadswandeling door Colonia Roma aan. Op zaterdag 12 maart 2011 zijn wij met hen mee gegaan.

De entree (vanaf de binnenplaats) van Casa Lamm
De entree (vanaf de binnenplaats) van Casa Lamm
De wandeling zelf was vrijwel dezelfde als de stadswandeling door Colonia Roma die in de Lonely Planet van Mexico Stad staat. We hebben enkele markten, wat leuke parkjes, een aantal mooie oude gebouwen, etc. gezien. Geen van deze dingen vonden we heel erg leuk, maar er waren wel een paar aardige dingen.

Zo werd Peter bij zijn toelichting bij de San Francisco Javier Kerk, een erg geinig kerkje trouwens, in de reden gevallen door een mevrouw die de trap aan het vegen was. Vervolgens wist zij wat aardige details over de kerk te vertellen.
Ook stopten we bij Casa del Poeto (Ramón Velarde) en daar kan je voor vijf pesos naar binnen. Dat bezoekje duurde echter geen vijf minuten, zoals Peter zei. Ook hier kwamen we een enthousiaste vrouw tegen die meer dan een kwartier nodig had om alles te vertellen wat ze wist over Ramón Velarde en die ene kamer die je kunt zien.
Verder bezochten Casa Lamm, een kunstgalerie waar we de kunst niet interessant vonden, maar het gebouw zag er wel heel aardig uit.

Wat wij echter het aardigst vonden aan deze wandeling was niet wat we zagen en ook niet dat hij gratis was, maar dat we met een groep van ongeveer tien mensen waren die allemaal Engels spraken. Hierdoor konden we gezellig met elkaar kletsen wat tot gevolg had dat we na afloop van de wandeling met z'n allen nog even wat zijn gaan drinken. Wat we trouwens deden op het terras van een restaurantje, El Jolgorio, waar ze erg lekkere broodjes hadden.

Na afloop van dit alles moesten wij nog teruglopen naar het punt waar om 10.00 uur de wandeling begon en onze fietsen stonden. Hierdoor zagen we nog wat extra van Colonia Roma en was het 15.00 uur voor we weer thuis waren. Al met al was het een geslaagd uitje.

Na afloop eten / drinken we met z'n allen wat bij El Jolgorio
Na afloop eten / drinken we met z'n allen wat bij El Jolgorio

Voor meer foto's van Colonia Roma kijk je in dit fotoalbum met 14 foto's van Colonia Roma, dat is inclusief de bovenstaande foto's.