In januari 2010, we woonden op dat moment in Mexico Stad, zijn we drie weken op vakantie geweest in Costa Rica. Costa Rica leek ons een leuk vakantieland en sinds 2009 woonde daar een vriendin van Gabrielle, Renée, die we wilden opzoeken.

De voorbereidingen verliepen nogal chaotisch. We wilden kijken of we eventueel iets bij het reisbureau van de vriend van Renée konden boeken en zij deden ons in september 2009 een aardig voorstel. Maar wij zijn geen mensen die maanden van te voren hun vakantie regelen, en dat was maar goed ook. Eerste dachten we namelijk dat we eind december 2009 zouden gaan, maar uiteindelijk werd het een paar weken later.

Toen we op 1 januari 2010 in het vliegtuig naar Costa Rica stapten hadden we alleen onze vlucht, een hotel voor de eerste drie nachten en een huurauto geregeld. Verder hadden we uit een soort van voorzorg onze kampeerspullen bij ons. Op dat moment hadden we echter geen idee van wat we precies zouden gaan doen en hoe turbulent deze vakantie zou worden.

Uiteindelijk hebben we tijdens deze vakantie het volgende gedaan: