Toen we klaar waren met de GR 563 was de grote vraag waar onze hopman vervolgens mee aan zou komen. Na wat zoeken kwam hij aan met twee boekjes van de GR 15 / GR AE. Volgens ons was dit pad onderdeel van de Europese route E3 (Bulgarije - Spanje) zoals de GR 5 onderdeel is van de Europese Wandelroute E2 (Schotland - Zuid Frankrijk).
Ten behoeve van deze tekst zijn we echter gaan zoeken op internet en wat blijkt de GR 15 / GR AE is, in tegenstelling van de GR 5 maar een klein stukje van het genoemde E-pad. Voor meer informatie over de historie etc. van de GR 15 / GR AE verwijzen we naar we volgende website. Op deze website hebben wij onder andere gelezen dat AE staat voor Ardennen - Eiffelpad. Van deze website hebben we ook het hieronder weergegeven kaartje "geleend".

Kaartje van de route van de GR 15, GR AE

Op dit moment ziet het er na uit dat voorlopig niet de hele op het bovenstaande kaartje weergegeven route zullen lopen. Voorlopig zullen wij ons beperken tot de twee boekjes die Ben gekocht heeft. Deze boekjes beschrijven samen het traject vanaf Monschau via Martelange tot Montcornet en Ardenne.
Hierbij is het opvallend dat op het ene boekje GR 15 en op het andere boekje GR AE staat. Wat we weten is dat de vorige druk van het boekje dat nu GR 15 ook GR AE hete. Wij vermoeden dus dat men er voor heeft gekozen om de GR AE langzaam maar zeker om te dopen naar GR 15. Of dit vermoeden juist is zal in de toekomst duidelijk worden.

Dat we de hele E3 gaan lopen lijkt uitgesloten. Gabrielle heeft al aangegeven dat wanneer we de GR 5 klaar hebben ze iets anders in onze vakanties wil gaan doen. Daarnaast lijkt het erop dat de E3 ook veel slechter gedocumenteerd is dan de E2, waardoor het ook praktisch gezien zeer lastig zal zijn om deze route te lopen, zie onder andere de website van De Tweevoeter. Voor meer informatie over de E-paden verwijzen we naar de website van The European Ramblers" Association (ERA).

Voor de presentatie op onze website van de GR 15 / GR AE hebben we gekozen voor dezelfde opzet als die we hebben bij de GR 5. Dus hieronder vind je een overzicht van de verschillende onderdelen, op basis van de beschikbare boekjes, met linkjes naar een verdere uitwerking per boekje.