Eigenlijk wilden we helemaal niet naar Gansu, maar naar Guilin. Maar daar was het de afgelopen maanden zulk slecht weer, iedere dag regen en veel overstromingen, dat we daar geen zin in hadden. Toch moesten we wat, de ouders van Gabrielle kwamen en we hadden hen een dikke week vakantie ergens in China beloofd.

Dus werd het Dunhuang (Dūnhuáng / 敦煌) vanwege de boeddha grotten die je daar hebt en het daar in de buurt gelegen eind van de Chinese Muur. Maar ja, dat is geen vakantie van een week dus hebben we een plan gemaakt waarbij we eerst naar Dunhuang vliegen en vervolgens via Jiayuguan (Jiāyùguān / 嘉峪关) en Zhangye (Zhāngyè / 张掖) naar Lanzhou (Lánzhōu / 兰州) gaan om meteen door te reizen naar Linxia (Línxià / 临夏) en Xiahe (Xiàhé / 夏河).

Wanneer we op zondag 27 juli 2008 in het vliegtuig stappen weten we echter al dat Xiahe zeer waarschijnlijk niet doorgaat. Het klooster daar schijnt ondanks dat Tibet inmiddels weer open is nog steeds gesloten te zijn voor buitenlandse toeristen. We zullen wel zien en vol goede moed gaan we op reis.

Uiteindelijk hebben we tijdens deze vakantie het volgende gedaan: