Excursies in en rond Peking, een middagje maïsoogst
Op donderdag 7 oktober 2005 ging Jacob voor het eerst sinds half september weer eens fietsen op zijn racefiets. Omdat hij nog steeds geen aardige route gevonden had nam hij deze (met de auto) de snelweg richting Tianjin. Na de zesde ringweg nam hij de eerste afslag om daar ergens de auto te parkeren en een rondje te gaan fietsen.
Tijdens dit fietsen zag hij dingen die hij nog nooit gezien had. Overal lagen er maïskolven op straat, soms gepeld en soms ongepeld etc. Dit vond hij zo interessant dat we de volgende dag, Gabrielle had die dag vrij, samen in de auto nog eens zijn gaan kijken. Uiteraard hebben we toen ook het fototoestel meegenomen.

Wij hebben het idee dat de maïsoogst in dit deel van China als volgt in zijn werk gaat:
Het lijkt erop dat het loof verder niet gebruikt wordt. We hebben verschillende brandende stapels loof gezien. Net als dat de stengels die op het land achterblijven regelmatig in brand gestoken worden. Ook zagen we hier en daar wat herder met wat schapen die door de geoogste maïsvelden liepen.

Met de hele familie maïskolven pellen
Met de hele familie maïskolven pellen

Met name dankzij het mooie weer vonden we het een erg leuke middag. Wel waren we op een gegeven moment de weg een beetje kwijt maar ja, we hadden nog benzine genoeg en kwamen uiteindelijk toch ergens waar we de weg weer wisten.
De rest van oktober is Jacob nog regelmatig wezen fietsen in dit gebied. Hierbij kreeg hij wel de indruk dat de top van de oogst begin oktober ligt, maar heel oktober was men nog bezig met drogen etc.

Een gemiddelde doorgaande weg tijdens de maïsoogst
Een gemiddelde doorgaande weg tijdens de maïsoogst

Voor meer foto's van deze middag kijk je in dit fotoalbum met 27 foto's en een filmpje van onder andere de maïsoogst, dat is inclusief de bovenstaande foto's.