Wandelen in en rond Peking, het Yajishan Circuit
Op zondag 10 juli 2005 gaan we voor de tweede keer wandelen buiten Peking. Gingen we de eerste keer nog met de Beijing Hikers mee, dit keer gaan we met Hans & Edine mee, of gaan zij met ons mee?
Dat we nu op eigen gelegenheid kunnen, komt doordat we inmiddels echte Chinese rijbewijzen hebben en dus een auto kunnen huren. Verder hebben we het wandelboekje "Hiking around Beijing" met de wandelingen van de Beijing Hikers gekocht zodat we ook weten waar we wat kunnen wandelen.

Vandaag wandelen we nummertje 14 het Yajishan Circuit. Gabrielle en Hans hebben gisteren met behulp van het wandelboekje en enkele kaarten uitgezocht waar we heen moeten en hoe we moeten rijden. Dit heeft duidelijk nut want op één foutje na rijden we probleemloos naar het beginpunt.
Het parkeren van de auto is vervolgens een verhaal apart. Als we de auto ergens langs de weg willen parkeren komt er een vrouwtje op ons af het begint een heel verhaal (in het Chinees natuurlijk) en druk te gebaren. Wij denken dat ze wil dat we de auto ergens anders neerzetten. Na kort overleg besluiten we te kijken wat ze wil. We draaien de auto en terwijl zij op een drafje met ons mee holt rijden we terug. Daar worden we een klein braak terreintje opgestuurd. De auto past net, maar staat er wel netjes. En natuurlijk wil de vrouw nu geld hebben. 1 yuan (± 1 dubbeltje) vindt ze niet genoeg. Ze wil 10 yuan hebben. Dat vinden wij veel te veel. Uiteindelijk geven we haar 5 yuan, en lopen weg.

Zo, nu eerst lunchen
Zo, nu eerst lunchen

Om 12.30 beginnen we met de wandeling. Het is warm en we mogen meteen met een trap omhoog. Bij de eerste de beste boom over het pad stoppen we om op ons gemak te lunchen. Na de lunch lopen we verder omhoog. Via een flinke klim en een aantal tempels, die bijna allemaal in de steigers staan, komen we bij een grote tempel waar de bouwvakker even siësta houden. Het is hier erg mooi, jammer dat de renovatie van de tempels nog niet klaar is.

Het zal je werk maar zijn, zo cement omhoog moeten dragen
Het zal je werk maar zijn, zo cement omhoog moeten dragen