Wandelen in en rond Peking, de Westelijke Heuvels
Jacob heeft samen met Magiel en Le op zaterdag 23 juni 2007 een wandeling in de westelijke heuvels van Peking gemaakt. Hieronder volgt zijn verhaal.

Om bij het beginpunt te komen nemen we de metro van Pingguoyuan en vervolgens moeten we nog een minuut of vijf met een taxi. Men is er op dit moment bezig om de weg (de 108) te verbeteren wat voor veel overlast zorgt waardoor wij er ruim een kwartier over doen. Je zou ook kunnen overwegen om dit stuk van ongeveer 3,6 km te lopen.

De wandeling zelf is ongeveer 14 kilometer lang en prima te doen. Door de warmte (het is de 35° C) en het feit dat je bijna nergens in de schaduw loopt zijn vooral de stukken die omhoog gaan soms behoorlijk zwaar. Bij het uitzoeken van de route had ik gekozen voor de wat bredere paden en dat is te merken. De route loopt in zijn geheel over een weg. De eerste helft is dat een onverharde weg over de rotsachtige bodem. De tweede helft is dat een ordinaire betonweg. In beide gevallen is bij een meter of 4 breed.

Ondanks dat het pad heel toegankelijk is, is het behoorlijk rustig. We zien zo nu en dan een andere wandelaar en soms een mountainbiker. Voor de rest zou je hier en daar van de door ons gekozen route kunnen afwijken en een wat kleiner paadje kunnen nemen.
Wat dit pad aantrekkelijk maakt is het uitzicht (bij helder weer). Je loopt hier echt over een bergkam met aan de oostkant uitzicht op de stad Peking en aan de westkant uitzicht op wat kleine dorpjes en meer bergen.

In het totaal lopen we er ongeveer 4 uur over. Ik zou hem willen kwalificeren als een relatief makkelijke wandeling met hier een daar een erg steil stukje. Door de warmte voelde het echter niet als erg eenvoudig.

Aan het eind van de wandeling hadden we mazzel. We waren goed en wel tussen de eerste huizen of er kwam een lege taxi langs. Ik zou er bij de voorbereiding van uitgaan dat je nog een kleine twee kilometer verder moet lopen dan wij hebben gedaan voordat je een taxi hebt. Wanneer je vervolgens ook nog het stuk van de metro naar het beginpunt loopt heb je een volwassen wandeling te pakken. Ik kan hem aanraden op een mooie lente of herfst dag wanneer het zicht boven gemiddeld goed is.