Wandelen in en rond Peking, de Great Wall Spur
In mei 2005 was dit onze allereerste wandeling in de omgeving van Peking. Hiervoor hadden we ons aangemeld bij de Beijing Hikers. Dit betekende 's morgens om 8.00 uur verzamelen, vervolgens 2,5 uur in de bus, 3 uur wandelen, een uurtje eten, drinken, praten en weer 2,5 uur in de bus.
Als je het zo opschrijft klinkt het een stuk minder dan het was. De busreis was wel wat lang, maar het was zeker de moeite waard. De wandeling over de Chinese Muur, ergens in de buurt van Mutianya, was erg leuk.

Handig zo'n grote groep, dan kan je het pad goed zien
Handig zo'n grote groep, dan kan je het pad goed zien

Zo'n eerste keer met een groep van 60 personen is wel even aftasten. Vooral ook omdat het volstrekt onduidelijk was of en wanneer er pauzes waren. Op een gegeven moment hebben we zelf maar een pauze ingelast. Bleek vervolgens dat de gidsen een kwartier later pauze hielden.
De wandeling zelf was vooral erg op en neer. Eerst moesten we een flinke klim richting de muur maken. Vervolgens hebben we een uur over de muur gelopen, en dat stuk ging hij flink omhoog. Het laatste stuk was vervolgens weer een uur naar beneden. Eenmaal beneden stond er allerlei drinken, fruit etc. op ons te wachten. We konden daar op een bankje in de schaduw zitten, perfect.

Het vervolg van het pad ging over de muur
Het vervolg van het pad ging over de muur

Voor meer foto's van deze wandeling kijk je in dit fotoalbum met 12 foto's van deze wandeling, dat is inclusief de bovenstaande foto's.