Wandelroutes, hoogtemeters en GPS-waypoints
Dit moest onze eerste wandelvakantie in China worden en dat is, ondanks dat we ons originele plan niet konden uitvoeren, boven verwachting goed gelukt.

The Tiger Leaping Gorge

De Tiger Leaping Gorge (dag 3 en 4) was een stuk leuker dan verwacht. Het was lang niet zo druk als we verwacht hadden en de faciliteiten onderweg waren beter dan we hadden durven dromen. Daarmee is de Tiger Leaping Gorge een tweedaagse wandeling die je heel goed zelfstandig kunt doen en als je op tijd begint niet erg zwaar is.

De route van de Tiger Leaping Gorge die wij gelopen hebben
De route van de Tiger Leaping Gorge die wij gelopen hebben

Mocht je de route van de Tiger Leaping Gorge willen downloaden zodat je hem in Google Earth kunt bekijken of op je GPS kan zetten, download dan dit KML-bestand met onder andere de route van de Tiger Leaping Gorge.

De hoogtemeters van de Tiger Leaping Gorge en de Abujie Trek
De hoogtemeters van de Tiger Leaping Gorge en de Abujie Trek

The Abujie Trek

Onze tweede wandeling, een dagje Abujie Trek (dag 7), van 3.650 meter naar ruim 4.200 meter, was wat ons betreft iets te veel van het goede. Niet dat de wandeling zo zwaar was, maar het was gewoon te koud en daar hadden wij ons niet op gekleed. Ben & Carla die meer ervaring hebben met wandelen op deze hoogte vonden deze wandeling erg leuk.

De route van de Abujie Trek
De route van de Abujie Trek

Mocht je de route van de Abujie Trek willen downloaden zodat je hem in Google Earth kunt bekijken of op je GPS kan zetten, download dan dit KML-bestand met onder andere de route van de Abujie Trek.

Van Zhongdian (Shangri-La) via Louji, Lugu Lake, Shitousheng (Baoshan) naar Lijiang

Het hoogtepunt van deze vakantie was echter onze 10 daagse trekking (zeven dagen wandelen) van Zhongdian (Shangri-La) via Louji, Lugu Lake, Shitousheng (Baoshan) naar Lijiang. Hierbij was vooral de tweede dag, de eerste dag wandelen, van Louji naar Zhuazi, behoorlijk zwaar. En dat niet alleen vanwege de regen. Het was gewoon ook ver met grote hoogte verschillen. Wat een beetje jammer aan deze trekking is, is het feit dat er erg grote verschillen zitten tussen de afstanden per dag.
Verder is het eerste deel, van Louji tot Lugu Lake, duidelijk minder toeristisch dan het tweede deel, van Lugu Lake naar Shitousheng (Baoshan). Er zijn behoorlijk wat organisaties die het tweede deel, maar dan in omgekeerde richting, aanbieden. Dit heeft als voordeel dat de slaapplaatsen wat comfortabeler zijn en dat is meteen ook een nadeel. Bij de slaapplaatsen op het eerste deel hadden we echt het gevoel "tussen" de lokale mensen te slapen terwijl we bij het tweede deel toch iets meer "hotelgasten" waren.

De route van de Louji naar Labu
De route die wij het eerste deel (drie dagen) van deze trekking liepen

De route van Yongning naar Shitousheng
De route die wij het tweede deel (vier dagen) van deze trekking liepen

Mocht je de route die wij tijdens deze trekking gelopen hebben willen downloaden zodat je hem in Google Earth kunt bekijken of op je GPS kan zetten, download dan dit KML-bestand met onder andere de route van de Abujie Trek.

De hoogtemeters van onze 10-daagse (zeven dagen lopen) trekking
De hoogtemeters van onze 10-daagse (zeven dagen lopen) trekking