Dag 22: Vanuit Chengdu terug naar Peking
Deze ochtend ontbijten we laat, om 9.00 uur hebben we afgesproken in de lobby van het hotel. Omdat we na twee dagen wel eens wat luxer willen ontbijten, het ontbijt in ons hotel is niet 100% Chinees maar ook niet erg westers georiënteerd, gaan we iets nieuws proberen.
Ons Sichuan Hotel hoort volgens ons namelijk tot dezelfde groep als het er naast gelegen Crowne Plaza Hotel. Dat Crowne Plaza Hotel is een vijf sterren hotel, met een daarbij horend ontbijtbuffet. We hadden ook wel naar de Starbucks gewild, maar de Starbucksen die wij in Chengdu (Chéngdū / 成都) hebben gezien hebben geen broodjes of iets dergelijks dus daar ontbijten is ook niet zo geweldig.

In Chengdu zie je niet alleen fietsen, maar ook brommertjes
In Chengdu zie je niet alleen fietsen, maar ook brommertjes
Dus lopen we om iets over 9.00 uur de ontbijtzaal van het Crowne Plaza Hotel in. Gabrielle, onze hotelspecialist, loopt voorop en wordt aangesproken. Zij laat onze kamersleutels zien en zegt dat we uit het Sichuan Hotel komen. Dat blijkt geen probleem te zijn, we mogen verder.
Wij storten ons op de broodjes, de muesli, het spek, de eieren, nog meer broodjes, fruit, koffie, wentelteefjes, etc. Ondertussen verwachten we dat er wel iemand zal komen om iets met betalen of zo te regelen. Dat gebeurt niet en ook als we na dit perfecte ontbijt de zaal weer verlaten, is er niemand die ons iets vraagt, dat is mooi, een perfect ontbijt voor niets, gratis.

Na het ontbijt gaan Ben & Carla nog even een koffietje scoren bij de Starbucks. Wij gaan naar onze hotelkamer waar we tot iets over 11.00 uur foto's uitzoeken. Vervolgens pakken we onze spullen en gaan we uitchecken. We betalen iets minder dan 1.800 RMB voor twee kamers voor drie nachten.
Vervolgens nemen we de taxi naar het vliegveld. Ook deze keer lukt het niet met de eerste taxi. Die heeft namelijk niet zo'n grote kofferbak en dus kunnen daar lang niet al onze spullen in. We zoeken een taxi met een wat grotere kofferbak uit en vertrekken.

Op het vliegveld moeten we vrijwel direct afscheid nemen van Ben & Carla. Bij de internationale vluchten zitten de incheckbalies namelijk achter een eerste controle waar alleen mensen met een vliegticket langs mogen. Dus nadat we afscheid hebben genomen, lopen we naar de balie waar wij voor onze vlucht naar Peking moeten inchecken.
Onze vlucht met Sichuan Airlines verloopt soepel. Toch zijn we niet heel tevreden. Op het vliegveld hebben we namelijk wel wat gegeten, maar niet zo veel. We hadden verwacht dat we tijdens de twee uur durende vlucht wel iets te eten zouden krijgen. Maar dat was dus niet zo. Hierdoor hebben we behoorlijk trek als we in Peking landen.
We maken trouwens wel iets nieuws mee tijdens deze vlucht. Zo worden de stewardessen centraal voorgesteld en doen zij halverwege de vlucht een aantal bewegingsoefeningen waarvan het de bedoeling is dat wij als passagiers die nadoen.

In Peking moet ons vliegtuig nog een heel eind rijden voordat we bij Terminal 3 zijn en daar een enorm eind lopen voordat we bij de bagagebanden zijn. Dan hebben we inmiddels zoveel honger dat we eerst naar de Burger King, de eerste in Peking voor zover wij weten, gaan voordat we een taxi naar huis nemen. Uiteindelijk is het 17.30 uur als we weer thuis zijn.