Dag 7: Wandelen, The Abujie Trek
Vandaag gaan we wandelen, met Kampa Caravan richting een bergmeer. Zij noemen dit de Abujie Trek. We staan om 7.40 uur op en gaan voor het ontbijt weer naar Noah Café waar we ook onze lunch, een aantal lekkere broodjes, ophalen.
Tegen 9.00 uur steken we de weg over naar Kampa Caravan. Daar betalen we 1.000 RMB voor de trip, gisteren hebben we al 200 RMB voorschot betaald. Hierna gaan we met een nette 4-wheel drive op weg. Maar voordat we de bergen in gaan moeten we eerst even naar een bank.

Na vijf dagen vergaderen en e-mailen en het telkens wijzigen van onze plannen is er namelijk een plan voor de komende 11 dagen. We gaan met Eco Tours China een wandeling maken van Luoji (Luòjí / 洛吉) naar Lugu Lake (Lúgū Hú / 泸沽湖) en vervolgens naar Baoshan (Bǎoshān / 宝山). Dit kost ons in het totaal 36.000 RMB en men wil een voorschot van 30% hebben voordat ze dingen gaan regelen. Omdat we morgen op stap willen moeten we vanochtend dit geld storten.
Onze gids denk eerst dat we geld willen pinnen maar nadat Jacob nogmaals gezegd heeft dat we een rekening moeten betalen brengt hij ons naar een Agricultural Bank of China waar het, ondanks dat men volop aan het verbouwen is, ons lukt om 6.000 RMB op de bankrekening van Eco Tours China te storten. Ja, inderdaad, 30% van 36.000 RMB is veel meer dan 6.000 RMB, maar wij vinden een voorschot van 6.000 RMB wel genoeg.

Even na 9.30 uur gaan we op weg voor onze wandeling. Eerst rijden we een stukje terug richting Lijiang (Lìjiāng / 丽江) en vervolgens linksaf een onverharde weg op. Na een kleine drie kwartier schudden stopt de auto en zijn we bij het beginpunt van onze wandeling, het is inmiddels ongeveer 10.45 uur.

De vallei waar we doorheen rijden richting het beginpunt van onze wandeling
De vallei waar we doorheen rijden richting het beginpunt van onze wandeling

Als we op weg gaan is het bewolkt maar verder prima weer voor een wandeling. Na een klein stukje vlak gaan we min of meer recht omhoog een berg op. Na een dik uur zijn we gestegen van ongeveer 3.650 meter naar ongeveer 4.050 meter. Hier houden we even rust om vervolgens weer verder te lopen. Nu wordt het pad een stuk vlakker. Al gaat het nog wel wat op en neer met een voorkeur voor op. Hierbij moeten we onder andere drie keer een stuk sneeuw (een soort mini gletsjers) oversteken. Hierdoor krijgen we echt het gevoel hoog in de bergen te lopen.
Inmiddels beginnen de weersvoorspelling ook uit te komen en begint het zachtjes te sneeuwen. Ja, het is inmiddels zo koud dat het niet regent maar sneeuwt. Rond 13.15 uur zijn we bij het meer waar we volgens de brochure genietend van een heel erg mooi uitzicht op ons gemak zouden kunnen lunchen.

Echter, we lopen hier min of meer in de wolken en zien we dus heel weinig van het meer. Verder waait het hier enorm waardoor er niet alleen totaal geen uitzicht is, maar het ook veel te koud is om op je gemak te lunchen. Dus na en vluchtige blik waarbij we vooral wolken / mist zien draaien we om en beginnen we aan de terugweg, hierbij continue kijken of we een beschut plekje kunnen vinden.
Als we een plekje gevonden hebben gaan we niet meteen eten, nee, iedereen trekt eerst alle kleren aan die hij/zij nog in zijn/haar rugzak heeft zitten. Het is zo koud dat de sneeuw blijft liggen. Jacob is iets te laat met het aantrekken van zijn handschoenen en heeft op een gegeven moment vingers die behoorlijk dood zijn en geen pijn meer doen. Volgens Ben de eerste fase van bevroren lichaamsdelen.
We proppen snel wat eten en drinken naar binnen en gaan daarna snel weer verder. Na een dik kwartier lopen / dalen wordt het duidelijk warmer, de sneeuw blijft niet meer liggen. Op dat moment gaan Jacob's vingers ook weer enorm pijn doen. Maar hij overleeft het en zijn vingers ook.

foto, alleen zichtbaar met javascript aan


Zonder significante stop lopen we terug naar de auto. De afdaling gaat redelijk soepel. De grond is een beetje nat en zacht geworden waardoor ze enorm goed aan onze schoenen plakt. Gelukkig is er vlak voor het eindpunt een riviertje waarin we onze schoenen kunnen wassen. Hierdoor kunnen we ze toch redelijk schoon mee terug nemen.

Rond 15.30 uur zijn we weer bij de auto en even voor 17.00 zijn we weer terug in Zhongdian (Zhōngdiān / 中甸) / Shangri-La (Xiānggélǐlā / 香格里拉). We gaan terug naar ons hotel waar we samen met onze regenbroeken een douche nemen. Hierna gaan we een bakkie doen in Fragrant Valley Coffee dat we inmiddels "Le Cappuccino" noemen. Daar hebben ze namelijk de beste cappuccino van Zhongdian.

Fragrant Valley Coffee de plek met de beste koffie van Zhongdian (Shangri-La)
Fragrant Valley Coffee, de plek met de beste koffie van Zhongdian (Shangri-La)

Tegen de tijd dat we zin in eten krijgen gaan we naar "The Compass", een restaurant dat we gisteren toevallig zagen. Daar zagen we iets wat wij heel erg aantrekkelijk vinden, een brandende gaskachel. Hierdoor is dit het best verwarmde restaurant dat wij de afgelopen dagen gezien hebben en daarmee is het dus ook meteen ons favoriete restaurant.
Echter door de inspanning en de hoogte van vandaag hebben wij allebei behoorlijk hoofdpijn (last van hoogteziekte) en voelen we ons niet toppie. Dus gaan we lekker op tijd terug naar ons hotel waar we om 22.00 uur gaan slapen.