Wandelen in Yunnan (China) met o.a. Lijiang, Zhongdian, Shangri-la en Lugu Lake
In april 2007 zijn Ben & Carla bij ons op bezoek geweest en ze wilden best nog een keer komen maar dan moest er welk flink gewandeld worden. Wandelen is in China goed mogelijk zolang je met een gids wilt lopen, op eigen gelegenheid wandelen is in China een stuk lastiger. Verder wilden Ben & Carla ook graag naar de bergen en dat is al helemaal geen probleem, bergen zijn er meer dan genoeg in China.

In de periode van oktober 2007 tot en met april 2008 werd er enkele keren uitgebreid overlegd en regelmatig gemaild. Begin maart hadden we een mooi plan. Toen braken echter de rellen in Tibet uit en ging Tibet en de aangrenzende gebieden dicht voor toeristen. Dat was even jammer want wij wilde vanuit Lijiang (Lìjiāng / 丽江), via Zhongdian (Zhōngdiān / 中甸) (= Shangri-La (Xiānggélǐlā / 香格里拉)), Xiangcheng (Xiāngchéng / 乡城), Litang (Lǐtáng / 理塘) en Kangding (Kāngdìng / 康定) naar Chengdu (Chéngdū / 成都) trekken en onderweg drie meerdaagse wandelingen maken.

Tegen de tijd dat we op 19 april vertrekken is het weer rustig in Tibet en zijn de eerste gebieden weer open. Maar het is volstrekt onduidelijk wat wel en niet mogelijk is. Dus als we op 19 april in Peking op het vliegtuig richting Lijiang stappen is er wel een plan, maar of dat plan ook uitvoerbaar is weten we niet.

Uiteindelijk hebben we tijdens deze vakantie het volgende gedaan: