Dag 19: Terug naar Kashgar
Gabrielle slaapt redelijk maar Jacob heeft zo slecht geslapen dat het zelfs onze chauffeur is opgevallen dat hij steeds lag te draaien. Ook heeft hij vanochtend weer iets meer hoofdpijn dan gisterenochtend.
Wanneer we tegen 9.00 uur opstaan en naar buiten gaan blijkt het vannacht, net als gisterennacht, gesneeuwd te hebben. Je kunt heel mooi zien dat de sneeuw deze ochtend lager op de bergen ligt dan gisteren. We vinden het veel kouder dan gisteren, vandaag zit de zon achter de wolken.

Het geheel overziend zijn we er snel uit wat we vandaag willen doen. We gaan na het ontbijt meteen terug naar Kasghar. We hebben het hier wel gezien en voor nog een stukje wandelen vinden we het een beetje koud en voelt Jacob zich niet echt toppie. Gisteren hadden we al besloten dat het dorpje iets verder richting de Pakistaanse grens (Tashkurgan / Tǎshí Kùěrhàn / 塔什库尔干)) ons niet echt trekt. We hadden bij het boeken van de reis wel afgesproken dat wanneer we dat zouden willen de chauffeur ons voor 300 RMB extra naar dit dorp zou brengen.

Het gebied rond Karakul Lake is echt schitterend, alleen door de hoogte (bijna 3.600 meter) moet je rekening houden met hoogte ziekte, slecht zicht door laag hangende wolken en koude
Het gebied rond Karakul Lake is echt schitterend, alleen door de hoogte (bijna 3.600 meter) moet je rekening houden met hoogte ziekte, slecht zicht door laag hangende wolken en koude

Na het ontbijt van thee en droog brood pakken we onze spullen en rond 10.20 uur zitten we in de auto. Het blijkt dat de oudste dochter ook een stuk meerijdt. We brengen haar naar een dorpje dat wat ons betreft veel weg heeft van een militaire kazerne.
De rest van de terugweg verloopt zonder noemenswaardig oponthoud. Wat wel geinig is, is dat we bij de checkpost waar we de auto uit moeten het blondje van CITS van vier dagen geleden tegenkomen. Het lijkt erop dat zij vandaag de dagtocht naar het Karakul Lake begeleidt. Nu maar hopen dat ze weet hoe laat ze bij het meer vertrekken.

Wanneer we rond 13.30 uur bij ons hotel aankomen hebben we het behoorlijk gehad. Zo'n Beijing Jeep lijkt heel wat, maar van binnen zit hij echt niet ruim. We zijn dan ook erg blij wanneer we eruit mogen. We nemen afscheid van de chauffeur, checken in en krijgen de door ons achtergelaten spullen terug.
Op onze hotel kamer gaan we eerst op ons gemak lunchen en douchen. Lekker zo'n stoel op om te zitten. Overnachten is een yurt is best geinig maar twee dagen is echt meer dan genoeg, zeker wanneer er geen stoelen zijn en het 's avonds te koud is om buiten te zitten.
De rest van de middag besteden we aan niets. We lezen wat, typen weer een stuk verslag maar doen geen poging om het internet aan de gang te krijgen nadat bij een eerste poging blijkt dat het niet werkt. De verbinding hier is erg traag en morgenavond zijn we weer thuis, zolang kunnen we wel wachten.

Op de terugweg van Karakul Lake naar Kashgar zien we onder andere deze vrachtwagen. Wij vragen ons af waarom de schapen niet uit deze vrachtwagen springen.
Op de terugweg van Karakul Lake naar Kashgar zien we onder andere deze vrachtwagen. Wij vragen ons af waarom de schapen niet uit deze vrachtwagen springen.

Rond 17.00 verlaten we ons hotel, we willen op de grote bazaar een klein gitaartje kopen. De afgelopen dagen hebben we een marktonderzoekje gedaan en in het centrum zijn de gitaartjes volgens ons (veel) duurder dan op de grote bazaar en voor 25 RMB laat men op de grote bazaar je gaan, dus is 30 RMB onze richtprijs. Het zit niet tegen, bij de eerste stand die een beetje een net gitaartje, van het model dat we willen hebben, heeft, lopen we na vijf minuten weg met het gewenste gitaartje voor de gewenste prijs.
Overigens vinden we de grote bazaar nu veel leuker dan afgelopen zondag. Het is lang niet zo druk en daardoor kan je veel meer van de standjes etc. zien. Het enige nadeel is dat je nu buiten de gebouwen geen (of in ieder geval veel minder) fruit en ander eten kunt kopen.

Voor de rest van de dag hebben we geen plan en we besluiten om richting de stad te lopen. Onderweg genieten we nog wat van de kronkelende straatjes, de standjes, de winkeltjes en de mensen.

Als je er iets wilt kopen kan je beter op een andere dag dan zondag naar de grote bazaar gaan, het is er dan een stuk rustiger
Als je er iets wilt kopen kan je beter op een andere dag dan zondag naar de grote bazaar gaan, het is er dan een stuk rustiger

Tegen 18.30 uur besluiten we op zoek te gaan naar een Best Food. We hebben de hele vakantie nog niet in een echt fastfood restaurant gegeten dus laten we nu de keten die we de afgelopen weken regelmatig hebben gezien eens proberen.
Het eten smaakt redelijk, een beetje aan de pittige kant. Na dit snelle diner willen we via het Renmin Park teruglopen. Dit park is een verrassend geinig park met behoorlijk wat oude bomen en onder de bomen regelmatig wat tafeltjes en stoeltjes waar je een biertje kan drinken. Dit hadden we eerder moeten weten.
Helaas zit er aan de zuid-oostkant waar wij het park uit willen geen uitgang. Dus moeten we een stuk terug lopen waarbij we ook nog langs de dierentuin komen. Wanneer we in de buurt van de uitgang komen beginnen onze darmen op te spelen. Kennelijk toch niet zo best dat Best Food. Dus als we het park uit zijn nemen we zo snel mogelijk een taxi naar ons hotel om daar net op tijd het toilet te halen. Zo dat lucht op.

Het Renmin Park in Kashgar
Het Renmin Park in Kashgar

De rest van de avond lezen we wat en kijken we voor het eerst tv. Maar na anderhalf uur CCTV-9 hebben we dat ook wel weer gezien en gaan we naar bed. Overigens zijn we intussen nog even naar een winkeltje naast ons hotel geweest om een ijsje te halen en dat in de avondzon op te eten. Wat hebben we dat de afgelopen twee dagen gemist, 's avond lekker buiten kunnen zitten.