Dag 10: Met de bus naar Heavenly Lake
Om 6.30 uur gaat de wekker omdat we rond 8.00 uur bij CYTS willen zijn waar iemand ons vervolgens naar de bus naar Heavenly Lake (Tiānchí / 天池) zal brengen. Wanneer we om 7.00 uur in de ontbijtzaal komen is het daar nog behoorlijk donker, nee, we kunnen nu nog niet terecht, vanaf 7.30 uur zijn we welkom. Tja dat wordt dan wel wat krap, dus gaan we eerst maar de laatste spullen inpakken en uitchecken.

Als we even na 8.00 uur bij CYTS zijn, hebben ze daar ook al onze treintickets voor morgen, hard seats. Dat wordt een uitdaging.
We worden naar de bus gebracht die bij de noordzijde van het Remin Square vertrekt. Daar is het nog even onduidelijk welke bus de onze is, maar uiteindelijk komt alles goed. Even na 8.30 uur vertrekken we. Onderweg pikken we nog een aantal mensen op en vervolgens rijden we naar Heavenly Lake. De weg er naar toe is wel aardig, maar vooral het laatste stuk zien we niet zo veel omdat we tussen de bomen rijden.

Het pad richting onze yurt
Het pad richting onze yurt

Bij de eerste stop worden de kaartjes gekocht en mag onze bus nog doorrijden het park in. Bij de stop is een grote parkeerplaats en daar moeten we de bus achter laten. Wanneer je verder wilt, kan dat door te lopen, de bus (20 RMB per persoon voor een enkeltje, 35 RMB voor een retourtje) of de kabelbaan te nemen.
Op de parkeerplaats staat Rashit, de eigenaar van de yurt waar we gaan slapen, te wachten. Wij verlaten de groep en gaan met Rashit mee. Hij wijst ons waar we een kaartje voor de bus (een enkeltje) kunnen kopen en zet ons op de bus het park in.
Bij het eindpunt van de bus van het park staat de broer van Rashit op ons te wachten. Die brengt ons naar de yurt waar we vannacht slapen. Bij de eindpunt van de bus zijn trouwens volop restaurants en winkeltjes. De wandeling naar de yurt duurt ruim 40 minuten, het is bijna 12.00 uur als we daar aankomen.

Onze yurt
Onze yurt

Meteen na aankomst krijgen we wat droge broodjes en thee die een beetje naar bouillon smaakt. Nadat we ons buikje rond hebben gegeten gaan we wandelen. We hebben voordat we in de tweede bus stapten een kaart van de omgeving gekocht waar wat lijnen op staan. We zoeken een route uit en gaan op stap.
We hebben behoorlijk papbenen en doen heel erg rustig aan. Het probleem is echter dat we het pad niet kunnen vinden. Uiteindelijk zijn we tegen 16.00 uur weer terug bij de yurt en hebben we een stuk langs het meer gelopen en vervolgens via een ander, iets hoger gelegen pad, weer terug.
We gaan op ons gemak zitten en genieten wat van de omgeving. Dan komen er twee Amerikaanse jongens die vannacht bij ons in de yurt zullen slapen. We kletsen wat en krijgen een bakkie noodles.
Inmiddels hebben we ook besloten dat de lijnen op onze kaart geen wandelpaden maar riviertjes of iets dergelijks zijn.

Soms vragen we ons af of we wel in China zijn, het lijkt hier meer op de Ardennen
Soms vragen we ons af of we wel in China zijn, het lijkt hier meer op de Ardennen

Rond 17.00 uur besluit Jacob om toch te proberen of hij een pad omhoog kan vinden. En dat lukt. De berg rechts achter de yurt laat zich wel beklimmen en Jacob loopt in ongeveer anderhalf uur bijna 400 meter omhoog waardoor hij een mooi uitzicht krijgt op de besneeuwde bergtoppen ten noorden van de het meer.
Even na 19.00 uur is hij weer terug en krijgen we een bakje rijst met reepjes aardappelen. Het eten is allemaal erg eenvoudig, maar voor 50 RMB per persoon voor een overnachting en drie maaltijden mag je ook niet veel verwachten.

Niet slecht voor een avond wandelingetje
Niet slecht voor een avond wandelingetje

Gabrielle heeft inmiddels van Rashit gehoord dat men van Koning Aap ook hier komt. Zo heeft hij al eens een vrouw van 80 van de boot naar de yurt moeten dragen en wanneer de over twee dagen weer komen gaan ze een heel schaap eten dat nu aan een touw naast onze yurt staat. Daar betalen ze 1.000 RMB voor dus mogen zij ook wel iets beter te eten dan wij.

De rest van de avond besteden we aan wat kletsen met de Amerikaanse jongen, genieten van de omgeving, lopen we nog een stukje langs het meer, etc. Deze jongens zijn trouwens geheel op eigen gelegenheid hier. Ze hebben de bus vanaf het noord busstation genomen. Deze bus kostte 20 RMB en vervolgens moesten ze nog 100 RMB entree voor het park betalen. Zij waren dus 50 RMB per persoon goedkoper uit dan wij.
Wanneer het tegen 22.00 uur donker is, gaan we naar bed. Deze yurt heeft in tegenstelling tot die bij Kanas Lake geen lamp.