Dag 1: Vertrek uit Peking aankomst in Ürümqi
We hebben het vliegtuig van 12.45 uur van Peking naar Ürümqi (Wūlǔ Mùqí / 乌鲁木齐). We zijn mooi op tijd op het vliegveld en hebben aan de ene kant weinig (één grote rugzak en twee halfvolle kleine rugzakje) bagage bij ons, maar aan de andere kant ook weer veel. Dit omdat we niet precies weten wat we gaan doen en er een reële kans bestaat dat we de bergen in gaan. Daarom hebben we niet alleen onze korte broek bij ons maar ook een lange onderbroek en een paar handschoenen. Sinds we vorig jaar in Wutaishan (Wǔtái Shān / 五台山) kou hebben geleden vertrouwen we het Chinese klimaat niet meer.

Een van de grote straten in Ürümqi met op de achtergrond een bergtop met sneeuw
Een van de grote straten in Ürümqi met op de achtergrond een bergtop met sneeuw

Na een vlucht van bijna vier uur komen we aan in Ürümqi. Alles verloopt voorspoedig al moeten we wel even zoeken naar ons hotel. Onze taxichauffeur weet de weg waar het hotel aan ligt wel te vinden, maar weet niet waar aan deze weg het Huiyuan Hotel (Huìyuán Jiǔdiàn / 汇原酒店) ligt. Dus zoeken we met zijn allen een beetje en rijden we er min of meer rechtstreeks naar toe. Als we er recht voor staan klopt het gebouw wel met het plaatje dat we van internet hebben geprint, maar het nummer lijkt ons niet te kloppen en we zien de naam ook niet echt staan. Dus vragen we het even en inderdaad we zijn goed.

In Xinjiang zie regelmatig straatnaamborden met drie talen
In Xinjiang zie regelmatig straatnaamborden met drie talen
Nadat we ingecheckt hebben (260 RMB per nacht voor een nette kamer) en de onvermijdelijke borg van 300 RMB betaald hebben, gaan we naar onze kamer. We pakken even wat spullen en vertrekken voor een rondje door de stad.
Onze eerste indruk is dat Ürümqi veel moderner is dan we hadden verwacht. We zien veel nette winkels en weinig stalletjes.

Gabrielle heeft bedacht dat we bij het Vine Coffeehouse willen eten, dit zou een Curacao's restaurant moeten zijn. Helaas zijn ze nu net twee dagen aan het renoveren. Dus gaan we naar een andere restaurant waar "Coffee" op staat. De ingang is even zoeken en doorzetten want het zit op de tweede verdieping. Maar dan heb je ook een heel aardig restaurant waar je van alles en nog wat kunt krijgen, van vier soorten spaghetti tot vier soorten gebakken rijst en van gebakken banaan tot Coffee Latte. En, en dat is voor ons redelijk belangrijk, ze hebben een kaart in het Engels.

Als we buiten komen is het al 21.30 uur en nog steeds licht. Dat is lekker! In Peking is het op dit moment al bijna twee uur donker. We lopen op ons gemak terug naar ons hotel, rommelen nog wat en gaan lekker slapen op een keihard bed. Gelukkig hebben we onze campingmatjes (self inflatable) bij ons en die schuiven we dan ook onder ons laken.

Het uitzicht vanuit onze hotelkamer (wel flink inzoemen)
Het uitzicht vanuit onze hotelkamer (wel flink inzoemen)