Dag 1: De reis naar Wuhan
Om even 16.00 uur stappen we in Peking in het vliegtuig en rond 18.00 uur landen we in Wuhan. Daar staat een bus te wachten en rond 19.00 zijn we in ons hotel, het Shangri-La Hotel.
Het hotel is zoals je mag verwachten van een hotel in deze prijsklasse, prima. Gratis internet op de kamer en gratis Wifi in de lounge op de 20e verdieping. De groep heeft kamers op de 19e, 20e en 21e verdieping, de hoogste drie van het hotel. Wij hebben een kamer aan de voorkant met leuk uitzicht. Ondanks dat daar een drukke straat loopt hebben we geen last van het lawaai van het verkeer.
De bedden zijn voor Chinese begrippen zacht, maar wij vinden ze nog steeds behoorlijk hard. Toch slapen we beide nachten die we hier zijn prima.

Het uitzicht vanuit onze hotelkamer
Het uitzicht vanuit onze hotelkamer

Tegen 20.00 uur zitten we weer in de bus, deze keer met de hele groep van ruim 30 mensen. We gaan eten. Na het eten rijdt de bus een klein toeristisch rondje waarbij we even uitstappen bij de boulevard en we een avondwandelingetje maken naar de Yangtze rivier. Volgens sommigen is de invloed van de Drieklovendam al flink te merken. De uiterwaarden hebben al lang niet meer onder water gestaan.
Het is inderdaad wel een raar gezicht, een enorme strook verlaten gras tussen de boulevard en de rivier. Dit gebied lijkt erg op uiterwaarden in Nederland, maar dan midden in een stad met zes miljoen inwoners.

Tegen 23.00 zijn we weer terug in het hotel. Enkele mensen gaan nog wat drinken in het hotel, sommigen gaan nog even naar een kroeg of de voetmassage, de rest gaat naar zijn / haar hotelkamer.