Wuhan en de Drieklovendam
Wuhan (Wǔhàn / 武汉) is zo'n typische grote Chinese stad waar de gemiddelde toerist eigenlijk niet veel te zoeken heeft. Toch komen hier redelijk wat toeristen, maar dat komt omdat Wuhan, net als Chongqing (Chóngqìng / 重庆), vaak gebruikt wordt als begin of eindpunt voor een reisje naar de Drieklovendam.

Dat wij op woensdag 28 maart 2007 voor vijf dagen naar Wuhan gaan komt doordat Gabrielle hier voor haar werk moet zijn. Op donderdag en vrijdag heeft zij daar een bijeenkomst van het "NSBO netwerk". Het NBSO netwerk bestaat uit alle NBSO (Nederlands Business Support Office) vestigingen in China. Deze NBSO's hebben als doel om Nederlandse ondernemers die iets in China willen starten op weg te helpen. Deze NBSO's worden aangestuurd door de EVD (Economische Voorlichtingsdienst) in Den Haag en vanuit Peking door de Economische en de Landbouw afdeling van de Nederlandse Ambassade. Dit laatste maakt dat Gabrielle naar deze bijeenkomst moet.

De mensen van de NBSO in Wuhan hebben voor het aansluitende weekend een reisje naar de Drieklovendam georganiseerd waardoor Jacob ook wel mee wil.

Tijdens deze "vakantie" hebben we het volgende gedaan: