Conclusies / tips
Op 26 en 27 augustus 2006 zijn we samen met Peter & Monique naar Tianjin geweest. Voor een overzicht van wat we dit weekend zoal gedaan hebben kijk je op de introductiepagina van dit reisverslag. Hieronder vind je een korte samenvatting van onze ervaringen tijdens dit weekend inclusief enkele tips.

Verwacht in Tianjin geen grote toeristische attracties, wij hebben die niet gezien en die zijn er ook niet hebben we ons laten vertellen door een Nederlander die in Tianjin woont. Wil je echter iets zien van de enorme economische ontwikkeling in China, dan is Tianjin zeker de moeite waard. Veel mensen vinden dat er in Peking veel gebouwd wordt, naar onze mening wordt er in Tianjin nog veel meer (of evenveel op een kleinere oppervlakte) gebouwd.

Verder hebben we nadat we thuis waren Tianjin eens bekeken via Google Earth. Dit was erg verhelderend. Het "Chinatown" dat we zochten blijkt namelijk gesloopt te zijn en op de foto's is ook goed te zien van op het moment dat de foto's genomen zijn nog maar de helft van "Ancient Street" klaar was.
We konden naar wat gezoek ook de weg vinden die we gereden hebben bij de kust, wat blijkt, als we een paar kilometer door hadden gereden hadden we de zee gezien. Maar ja, dat weten we dus achteraf.