Een weekendje Shanhaiguan, het einde van de Chinese Muur
Shanhaiguan (Shānhǎiguān / 山海关) is een relatief kleine Chinese stad in de buurt van het veel grotere Qinhuangdao (Qínhuángdǎo / 秦皇岛) wat overigens ook bijna niemand kent, net als het nog iets verder naar het zuidwesten gelegen Beidaihe (Běidàihé / 北戴河). Toch zijn er behoorlijk wat mensen die in Peking wonen die een keer naar Shanhaiguan gaan. Dit omdat de Chinese Muur hier in de zee eindigt. Niet dat dit het meest Oostelijke puntje van de Chinese Muur is, dat ligt ergens anders, veel verder naar het noorden.
Beidaihe is ook redelijk populair, maar om een totaal andere reden. Beidahe is bekend vanwege de zijn stranden. En aangezien het net als Shanhaiguan op een kleine vier uur rijden van Peking ligt is het daarmee ideaal voor een weekendje strand.

Wij gaan, samen met Erik en Jan, op 15 april 2006 voor drie dagen (twee nachten) met de auto naar Shanhaiguan. We willen wat wandelen, naar Old Dragon Head (Lǎolóngtóu / 老龙头), het punt waar de Chinese Muur in zee komt, en eventueel een halve dag naar Beidaihe.

Tijdens dit weekend hebben we het volgende gedaan: