Dag 5: Terug naar Peking
Over de laatste dag hebben we heel weinig te melden. Gabrielle gaat weer werken en Jacob vermaakt zich met internetten, shoppen en een het inpakken van de spullen. Het laatste voordeel van ons nieuwe hotel is dat we nu niet meer op de vijfde maar op de 24e verdieping slapen en op de 30e verdieping mogen ontbijten, en zeker op de 30e verdieping heb je een heel aardig uitzicht over Shanghai. Wat daarbij opvalt is dat men de nieuwbouw in Shanghai heel anders aanpakt dan in Peking. In Shanghai zie je tussen de hoogbouw nog veel "laag" bouw en is de hoogbouw qua oppervlakte beperkt. In Peking schuift men wat een heel blok plat om daar vervolgens meerdere flats op te zetten en tussen de flats een tuin aan te leggen, dit alles natuurlijk aangevuld met een hek dat het nieuwe complex afschermt van de openbare weg.

Het uitzicht vanuit het restaurant van het Hotel Sofitel
Het uitzicht vanuit het restaurant van het Hotel Sofitel

Om 16.15 zijn we al op het vliegveld, terwijl ons vliegtuig pas om 18.00 uur vertrekt. Maar ja, Gabrielle was klaar met werken dus zijn we maar gegaan. Bij het inchecken blijken we mazzel te hebben, ons vliegtuig heeft vertraging en daarom worden we omgeboekt naar het vliegtuig van 17.00 uur. Kijk zijn we lekker op tijd thuis.
In het vliegtuig blijkt het allemaal iets minder prettig. Het schijnt slecht weer te zijn in Peking waardoor we daar op dit moment niet kunnen landen en dus blijven we nog een poosje wachten. Uiteindelijk zitten we al twee uur in het vliegtuig voordat het uiteindelijk in beweging komt. Inmiddels hebben we het eten wel op. Dus ondanks dat we omgeboekt zijn naar een vroegere vlucht zijn we uiteindelijk een uur later in Peking dan verwacht. We weten trouwens niet hoe erg het was met onze originele vlucht, wellicht had die nog meer vertraging.

Soms heeft vertraging ook voordelen, zo konden we nu deze foto maken
Soms heeft vertraging ook voordelen, zo konden we nu deze foto maken