Conclusies / tips
In december 2007 zijn we anderhalve week op wandelvakantie geweest naar Lantau Eiland, Hong Kong. Voor een overzicht van wat we deze wandelvakantie zoal gedaan hebben kijk je op de introductiepagina van dit reisverslag. Hieronder vind je een korte samenvatting van onze ervaringen tijdens deze wandelvakantie inclusief enkele tips.

De route

Dit soort paaltjes staan om de 500 meter langs de Lantau Trail
Dit soort paaltjes staan om de 500 meter langs de Lantau Trail
We vinden de Lantau Trail een erg leuke route, vooral omdat het een erg afwisselende route is. We hebben over zandstranden gelopen en een berg van meer dan 900 meter beklommen. De route is erg goed aangegeven en op vele plaatsen kan je makkelijk met openbaar vervoer op de route komen. Hierbij is het overigens wel zo dat wanneer je af wilt wijken van de standaard (12) etappes het lastig om midden in een etappe te stoppen. Een enkel keer zou dit kunnen maar dan moet je wel gebruik maken van eigen vervoer of een taxi, of, en vooral op de lager gelegen delen kan dat goed, je moet langs de route kamperen.

Als wij de route nog een keer zouden moeten lopen zouden we hem waarschijnlijk tegen de officiële route in lopen. Dit heeft als voordeel dat de makkelijkste etappes aan het begin zitten en je je zo een beetje kunt trainen voor de behoorlijke klimmen die je de laatste dagen moet maken. Verder hebben we de indruk dat je op deze manier over het algemeen aan de iets steilere kant omhoog en aan de iets vlakkere kant naar beneden gaat. Dat is tijdens het klimmen wel wat zwaarder, maar beter voor onze knieën tijdens het afdalen.

De Lantau Trail lopen volgens een schema van één etappe per dag is voor ons geen optie. Dan heb je dagen dat je maar één uur hoeft te lopen. Wij hebben telkens twee etappes per dag gelopen en dat gaat prima. Voor een (zeer) geoefende wandelaar die het niet erg vindt om 's morgens om 8.30 uur het hotel te verlaten en 's middags rond 17.00 uur weer terug te zijn is het (denken wij) mogelijk om de Lantau Trail in vier dagen te lopen. Ook in dit geval zouden wij de route in tegengestelde richting lopen en moet je iedere dag drie etappes lopen. Vooral de tweede dag (veel kilometers) en de vierde dag (veel klimmen en dalen) zullen dan een uitdaging zijn.

Overigens wanneer je de wandelkaart van Lantau koopt, wat wij zonder meer aanraden, kun je ook nog allerlei aanvullende wandelingen maken. Wij hebben de Lantau Trail in de volgende ettapes gelopen: