Dag 3: Deel 12 en 11 van de Lantau Trail
Gisterenavond voelde Gabrielle zich al behoorlijk verkouden en als de wekker om 7.45 uur gaat is dat niet beter. Tijdens het ontbijt besluiten we daarom een andere deel van de route te lopen zodat we vandaag niet naar het hoogste punt van Lantua (934 meter) hoeven te lopen.
Na het ontbijt pakken we onze spullen en lopen we weer richting de aanlegsteiger van de veerboot waar we beginnen aan het laatste stukje van de Lantau Trail. Maar niet voordat we bij de 7-Eleven wat belegde broodjes voor onderweg hebben gekocht.
We zijn vandaag iets eerder opgestaan omdat we de bus van 9.30 uur wilde halen. Dat gaat nu dus niet door, maar we hadden hem in ieder geval makkelijk gehaald, het is iets over 9.00 uur als we op pad gaan.

We lopen eerst een klein stukje door Mui Wo. Via een trap verlaten we de asfaltweg en komen we op een betonpad uit. Oeps, als dit stuk maar niet zoals de Wilson Trail van afgelopen maart helemaal van beton is. Gelukkig, een klein stukje verderop wordt ons pad een echt bergpad.
Dit stuk loopt redelijk makkelijk en we genieten van de omgeving met onder andere uitzicht op zee en enkele andere eilanden. Helaas is het ook vandaag niet helder en erg ver kunnen we dus niet kijken. Zo lopen we verder en na een half uur hebben we het inmiddels zo warm gekregen dat ook vandaag de pijpen weer van de broek gaan. Zo warm als gisteren is het helaas niet, maar het is nog steeds prima wandel weer. Hier zien ook weer de stokken met een soort lappen eraan. En het bord ernaast bevestigt ons vermoeden. Deze stokken zie je vooral bij begraafplaatsen en zijn bedoeld voor het geval er iets misgaat het verbranden van wierrook, nepgeld en/of andere dingen. Dan kan je met deze stokken met lappen het vuur uitslaan.

Deze stokken met lappen moet je dus gebruiken om bosbrand te voorkomen
Deze stokken met lappen moet je dus gebruiken om bosbrand te voorkomen

We lopen weer verder en rond 10.15 uur komen we bij Pak Fu Tin Barbeque Site, een perfecte plek voor een pauze. Na deze pauze krijgen we het zwaarste stuk van deze dag. Eerst moeten we een stukje omhoog naar een top van 275 meter met daarop een zendmast. Na deze zendmast gaat het pad vrij steil (met trappen) weer naar beneden tot we weer bij het water zijn. Daar begint een betonweg die ons naar Pui O brengt.

Als we rond 12.30 uur in Pui O aankomen gebruiken we een bankje van de bus om even wat te rusten en gebruik te maken van het (redelijk schone) openbare toilet dat hier staat, er is zelfs wc-papier aanwezig ! Gabrielle ziet het ook nog wel zitten om de volgende etappe te lopen dus gaan we weer op weg.
We lopen langs de asfaltweg Pui O uit en nemen iets verder op een zijweg en vervolgens vrijwel meteen een trap omhoog. Dit is onze laatste klim voor deze dag. We moeten ongeveer 100 meter omhoog en we vinden het niet erg dat we niet verder omhoog hoeven.
Boven lopen we een klein stukje over een pad waarna dit overgaat in een betonweg. Hier is ook weer een picknickplaats waar we uitgebreid pauzeren. Erg handig die banken, je kunt er zelfs een klein tukje op doen.

foto, alleen zichtbaar met javascript aan


Na deze pauze lopen we het laatste stuk van deze etappe. Hierbij passeren we weer de nieuwe weg die men aan het aanleggen is. We vragen ons trouwens wel af hoe het straks moet als deze weg klaar is, blijft het dan ook zo makkelijk om steeds de bus te nemen ?
Tegen 14.45 uur zit onze wandeling voor vandaag erop. Het was lang niet zo zwaar als gisteren maar zeker het eerste deel (etappe 12) bevat toch nog redelijk wat klimmen en dalen.

Nu moeten we op zoek naar een bushalte. Dat valt nog niet mee, dus besluiten we maar om de weg naar beneden te volgen. Dat is niet alleen het makkelijkst, maar ook de richting die we opmoeten. Gelukkig komen we al snel bij een bushalte en we wachten daar tot de juiste bus langs komt. We zien veel bussen langs komen, maar vrijwel alle bussen zijn pendelbussen tussen de trein naar Hong Kong die bij het vliegveld komt en de grote toeristische attractie van dit eiland, Ngong Ping. Daar heb je onder andere een klooster, maar vooral ook een heel groot buddha beeld.
We vermoeden dat we meer dan een half uur moeten wachten op onze bus (nr. 35). Volgens onze kaart zouden we echter ook een andere bus kunnen nemen en waarachtig die komt vrij snel opdagen. Dus deze keer gaan we met de lijn 3M en deze bus rijdt nog een kortere route ook. Al met al zijn we even na 15.00 uur weer in Mui Wo.

foto, alleen zichtbaar met javascript aan


We doen nog even een paar boodschappen en gaan vervolgens naar ons hotel. De zon schijnt niet en daarmee is het toch net iets minder aantrekkelijk om op een terrasje te gaan zitten. Gabrielle voelt zich niet echt 100% en op onze hotelkamer neemt ze eerst een lekkere douche om vervolgens een paar uurtjes te gaan slapen. Ondertussen doucht Jacob ook en verder rommelt hij wat met de foto's, de data van de gps, internet hij wat en schrijft hij ons dagelijkse verslag.

Tegen 18.30 uur maakt hij Gabrielle wakker waarna we samen gaan eten in het restaurant van het hotel. Het eten daar valt, vergeleken met de koude koffie van gisteren, erg mee. We eten prima, jammer alleen dat men nog steeds de airco te koud heeft staan.
Na het eten lopen we eerst nog een eindje langs het strand. Het is een heerlijke avond om een beetje rond te lopen en naar het kabbelende water te luisteren. We komen langs een plek met betonnen barbecues en we kunnen ons voorstellen dat het erg leuk is om daar zo nu en dan een stukje vlees te verbranden. Terug op onze hotelkamer kijken we nog wat televisie en gaan we vervolgens naar bed.

Deze stokken met lappen moet je dus gebruiken om bosbrand te voorkomen
Hoe vaak zou iemand (voor de grap) de hoofdkraan van de buren dicht draaien ?